Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Philip Cocu için imza töreni düzenledi.

İmza töreni ve basın toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde bulunan 1907 Tribünü'nde gerçekleşti.

İmza töreninde Ali Koç şunları söyledi:

İkinci kez burada beraberiz, hep beraber. Hoşgeldiniz, teşekkür ederiz. Bizim için öenmli bir günde buradayız, nice iyi günleri hep beraber yaşamak dileyğiyle. Bugün başkan ve yönetim kurulu olarak ilk defa bir hocayla anlaştık. Sembolik imza törenimizi yapıyoruz. Arzum ve dileğim başkan olduğum müddetçe, umarım bir dönemden fazla olur.

İlk ve son teknik direktör anlaşması olur. Yüksek bir beklentinin olduğunu biliyoruz. Comolli'nin liderliğinde Phillip Cocu'nun önderliğinde nice başarılara imza atarız. Phillip'e ailesine, yardımcısı Chris'e, onun ailesine Türkiye'ye ve İstanbul'a hoşgeldin diyoruz.Damien ile 1 yıldır çalıştığımızı size izah etmiştim. Hem futbolcu hem de teknik direktör tarafında ciddi çalışmalar yaptığımızı, bunları yaparken istatistikler kullandığımızı, belirli bir anlayış ve felsefe çerçevesinde hareket ettiğimizi, bir Türk hocada karar kılarsak bunu Aykut Kocaman olacağını söylemiştim. 

Aykut hocaya, Fenerbahçe'ye hem geçtiğimiz sezon, hem de bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı, başkan ve bir taraftar olarak çok teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe söz konusuysa, Aykut hocanın bir teknik direktörden çok fazlası olduğunu ifade etmiştim. Kendisiyle kararımızı konuşurken, dedi ki, ben çalışmayacağım bir müddet, lüften benim ekibimiz haklarımın korunması konusunda sizden destek istiyorum. Biz de sadece ekibinizin değil, sizin de haklarınız korunacaktır. Aykut hocanın ekibiyle hocamız Phillip Cocu çalışmaya başlayacak. Arzu ettikleriyle de devam edecek. Bu anlayış için de ham Aykut hoca hem de ekibine teşekkür ediyorum.

Hocamız Cocu, baktığımız zaman Hollanda'da en güçlü kadroya sahip olmamasına rağmen, son 4 senede 3 kez şampiyon oldu. Bu tabii ki benim yorumum. Altyapı hocalığı yaptığı dönemde de başarılı olmuştu. Transfer sözü vermedik, şampiyonluk sözü vermedik, bir kültür değişikliği vaat etmiştim. Bu değişiklik için hocamız en öne çıkan karakterlerdendi. Cocu'nun hem saha içinde hem saha dışındaki liderlik anlayışı, hayata pozitif bakışı ve maçlardaki sakin duruşu bizi etkiledi. Hem Türk futboluna hem Fenerbahçe camiasına hocamızın hayırlı olmasını diliyorum, arzu ediyorum. Bakalım hayan bize neler gösterecek.

Koç'un ardından konuşan Phillip Cocu ise şunları söyledi:

Öncelikle teeşkkür ediyorum geldiğiniz için. Burada Fenerbahçe takımının teknik direktörü olarak bulunmaktan çok mutluluk duyuyorum. Birkaç haftadır görüşme halindeydik. Fenerbahçe'nin geleceğini konuştuk. Fenerbahçe takımının teknik direktörüyüm artık ve bu bana onur veriyor. Buradaya futbola dair düşüncemi yansıtmak için geldim. Takım olarak bütün ve bir hareket etmemiz, dik duruş sergilememiz gerekiyor. Çok istekliyim, yarın ilk antrenmanımızı yapacağız. Ondan sonra oyuncularımı daha iyi tanıma imkanı bulacağım.