Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında son şampiyon Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu'nda ilk haftanın kapanış maçında Karabük'ü ağırlayan Sarı Kanarya, rakibini 3-2 mağlup etti.

F.Bahçe, Emmanuel Emenike'nin golüyle skoru 1-0'a getirirken, Karabük cevabı Kumbela ile verdi. Moussa Sow, takımını yeniden öne geçirirken, Bruno Alves'in yokluğunda stopere geçen Michal Kadlec, kendi ağlarına gönderdiği golle Karabük'e yeniden beraberliği getirdi. Çek savunmacının yerine oyuna dahil olan Pierre Webo, attığı golle takımına galibiyeti getirdi. F.Bahçe, ligdeki ilk maçında Kadıköy'den zaferle ayrıldı.

İLK ŞUTTA GOL GELDİ

Maça oldukça istekli bir başlangıç yapan Fenerbahçe, kaleyi bulan ilk şutunda golü buldu. 8. dakikada Kuyt'ın derinlemesine gönderdiği ara pasta ceza sahasına giren Emenike, çaprazdan yaptığı vuruşla topu kaleci Waterman'ın bacak arasından ağlarla buluşturdu. Nijeryalı yıldız, takımının yeni sezondaki ilk golüne imza attı.

BERABERLİK KUMBELA'DAN

Sarı lacivertliler, golden sonra oyundaki temposunu düşürürken, ilk yarının son bölümlerine doğru Karabükspor etkili olmaya başladı. Mavi Ateş'in beraberlik golü 34. dakikada geldi. Erdem'in sağ kanattan yaptığı ortada kale önünde boş durumda bulunan Kumbela, meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

SOW BIRAKTIĞI YERDEN

Fenerbahçe, ikinci devreye de hareketli başladı, 53. dakikada yeniden öne geçti. Meireles'in orta sahadan ceza sahasına gönderdiği ortada savunmada büyük bir hata yapan Erkan, topu kaleye doğru sektirdi. Kale önünde fırsatçılığını konuşturan Sow, Erkan'ın bu ikramını geri çevirmedi ve sert bir vuruşla golü yaptı.

DIEGO SAHNEYE ALDI

Sarı lacivertlilerin yeni transferi Diego Ribas da oyuna 62. dakikada dahil oldu. Teknik direktör İsmail Kartal, Emenike'nin yerine Brezilyalı yıldızı sahaya sürdü. Diego, takımının ilk lig maçında forma şansı bulmuş oldu.

KADLEC KENDİ KALESİNE

Şükrü Saracoğlu'nda dakikalar 67'yi gösterdiğinde sarı lacivertliler şok bir golle sarsıldı. Sol kanattan topla buluşan Erkan, ceza sahasına ilerleyerek çaprazdan sert bir şut çekti. Kaleci Mert'ten seken topu kafayla uzaklaştırmak isteyen Kadlec, meşin yuvarladığı kendi kalesine gönderdi ve Karabük yeniden beraberliği sağladı.

3 PUAN WEBO'DAN

İsmail Kartal, 74. dakikada oyuna bir müdahalede daha bulunarak Kadlec'in yerine Webo'yu oyuna aldı. Kamerunlu golcü, 81. dakikada takımını bir kez daha öne geçiren golü kaydetti. Meireles'in sağdan ortasında Webo kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Waterman, kurtardığı topu elinden kaçırınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Bu gol maçın da skorunu ilan etti: 3-2.

(Fotomaç)