Vatikan’da her pazar sabahı Papa 16’ncı Benedict tarafından yapılan Angelus duası sırasında Ukraynalı kadın aktivist grup Femen, eylem yaptı. Grup üyelerinin protestosu jandarma tarafından engellenirken, eylemciler duanın yapıldığı San Pietro Meydanı’ndan uzaklaştırıldı.

Toplam 4 kadından oluşan Femen aktivistleri, Papa 16’ncı Benedict’in konuştuğu sırada kıyafetlerini çıkardı.

Eylemcilerin vücutlarında 'In Gay We Trust' (Eşcinsellere güveniyoruz) yazarken, dört kişiden oluşan kadın aktivistlerin içinde Femen lideri Inna Shavchenko’nun da olduğu belirtildi.

Jandarma tarafından eylemleri engellenen ve kısa bir süre gözaltında tutulan Femen üyeleri daha sonra serbest bırakıldı.

2011 yılı Kasım ayında da Femen Angelus duası sırasında benzer bir eylem gerçekleştirmişti. Femen, başta kadın hakları olmak üzere, farklı sorunları gündeme taşımak amacıyla şimdiye kadar çeşitli ülkelerde birçok eylem gerçekleştirdi.

EYLEMİN NEDENİ FRANSA'DAKİ HOMOFOBİ VE PAPA'NIN DA BUNA DESTEĞİ

Femen'in bugünkü eyleminin nedeni ise Fransa’nın başkenti Paris’de yapılan, eşcinsellere evlilik ve evlat edinme hakkı vermeyi öngören yasa taslağına karşı çıkanların yaptığı homofobik eyleme tepki göstermek.

Papa 16. Benedict de geçtiğimiz günlerde Fransa'da eşcinsel evliliğin önündeki engeli kaldıracak yasaya dair yorumlarda bulunmuş, yasaya karşı olduğunu açıkça dile getirmişti.