Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti'yi tahliye ettirmek için hakimlere baskı yapmakla suçlanan, hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açılan ve geçen yıl Kasım ayında Korona'dan ölen AKP Milletvekili Burhan Kuzu'ya yönelik iddiaları tartışma yarattı.

Gazeteci Fehmi Koru,  Peker'in, Korona'dan öldüğü açıklanan AKP'li Burhan Kuzu'nun ölümü hakkında kuşkuya düştüğünü açıkladı.

KORONA'NIN MI KURBANI, YOKSA?

Koru, "İfşaatlarda ismi en fazla geçen kişiyi asistanlığından beri tanıyorum. AK Parti ile birlikte siyasete atıldı, Meclis'te önemli konumlarda bulundu. Son zamanlarda Külliye'de hukuk alanında görüşlerine başvurulan kişilerden oluşan bir kurulun üyesiydi. Koronaya kurban verilenler arasında aniden hayatını kaybetmişti. Gerçekten Korona'nın mı kurbanı, yoksa? Şimdilerde bu kuşkuyu duymaya başlamamın sebebi Sedat Peker'in onunla ilgili verdiği bilgiler" dedi.

BUNU HANGİ GÜÇ YAPABİLDİ?

Fatih Altaylı, Habertürk'te 16 Ağustos 2020'deki köşe yazısında Burhan Kuzu'nun kendisine yanıt gönderdiğini belirterek, "Zindaşti'yi serbest bıraktıranın kendisi olmadığını söylüyor ve daha yukarılarda birilerini işaret ediyor. Açıkçası ben bilmiyorum. Ama kendisi biliyor olmalı. Yanıtını aynen yayınlıyor ve Zindaşti'yi serbest bıraktıran bu korkutucu gücün kim olduğu konusunda kendisinden açıklama bekliyorum" demiş ve Kuzu'nun şu açıklamasını köşesinden yayınlamıştı:

ARAŞTIRMAYA KORKARSIN

"Bir defa Zindaşti hala Türk vatandaşı değil ben engelledim bırakın kefil olmayı. Tahliyesini ben sağlamadım. Bu adam iki saat içinde Ülkeyi terk etti. Bunu hangi güç yapabildi? Üstelik yurt dışına çıkış yasağı var. Yüreğin yetiyorsa bunu araştır. Davanın hakimi rüşvet suçundan yargılanıyor. Bu olayın bu yönü üzerine git gidebiliyorsa ama gidemezsin çünkü karşına başka şeylerin çıkmasından korkarsın. Kaldı ki Zindaşti Baron suçlamasından değil bir suça azmettirmekten yargılanıyordu."

KOCA: SAYGIN SİYASETÇİMİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Burhan Kuzu'nun vefatına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Saygın siyasetçimiz, hukukçu ağabeyimiz Prof. Burhan Kuzu'yu, 17 Ekim'den beri tedavi gördüğü Covid-19 sebebiyle kaybettik" demişti. Oğlu Süleyman Kuzu da "Babam yaklaşık iki haftadır İstanbul'da özel bir hastanede corona virüsü tedavisi görüyordu. Bu sabah kaybettik. Son dönemde sürekli toplantılar yapıyordu. Ne zaman nasıl bulaştığını bilmiyoruz" açıklamasını yapmıştı.