Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentinde terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım talep ettiği Apple'dan olumsuz yanıt alan FBI, sözkonusu iPhone'un şifresinin Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı, Pazartesi günü Kaliforniya eyaletindeki federal mahkemeye sunduğu dilekçede, "ABD hükümeti, Faruk'un iPhone'undaki verilere başarılı bir şekilde ulaşmıştır. Bu nedenle Apple'ın yardımına artık ihtiyaç duymamaktadır" ifadesini kullandı.

Bakanlık Sözcüsü Melanie Newman da yaptığı yazılı açıklamada, FBI'ın, sözkonusu iPhone'daki bilgileri yürütülen soruşturma kapsamında değerlendirdiğini bildirdi.

Newman, ulusal güvenlik ve kamu asayişini korumak için emniyet yetkililerinin önemli dijital bilgilere erişebilmesi hususunun, ABD hükümeti için bir öncelik olarak kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.

FBI, Cuma günü, ABD hükümetiyle ilgisi olmayan ve ismini açıklamadığı bir kaynaktan sözkonusu iPhone'un şifresinin kırılması hakkında yardım teklifi aldığı gerekçesiyle Apple'la olan duruşmanın 5 Nisan'a ertelenmesini talep etmişti.