Fazıl Say, Mozart’ın doğum günü (27 Ocak) vesilesiyle her yıl Salzburg Mozarteum Vakfı tarafından organize edilen ve operadan oda orkestrası konserlerine kadar bir çok müzik etkinliğine ev sahipliği yapan Mozartwoche (Mozart Haftası) kapsamında bir konser verdi.

1956’dan beri yapılan Mozartwoche etkinlikleri, Mozart eserlerinin yeni yorumlanışlarına tanık olmak isteyen müzik severleri kendisine çekiyor.

FEST Travel’ın, Salzburg Kış Müzik Festivali kapsamındaki Mozart Haftası’na özel olarak, 27-31 Ocak tarihleri arasında düzenlediği özel program da Viyana Filarmoni Orkestrası’nın konseriyle başladı.

Bir dönem Bolşoy Operası’nı yöneten ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın Sanat Direktörlüğü görevini üstlenen Şef Tugan Sokhiev yönetimindeki konserde, Mozart, Dutilleux ve Mendelssohn’un eserleri icra edildi.
Programda yer alan en önemli etkinliklerden, Salzburg kentinin ev sahibi orkestralarından Camerata Salzburg ile dünyaca ünlü Türk müzisyen Fazıl Say’ın buluştuğu konser ise 28 Ocak akşamı Mozarteum’da gerçekleştirildi.

Fazıl Say ve Camerata Salzburg, Mozart ve Mendelssohn’un erken dönem senfonileri ile konçertolarını icra etti.

31 Ocak’a kadar sürecek FEST Travel’ın gezisi programında, Fazıl Say, Viyana Filarmoni Orkestrası ve Camerata Salzburg konserlerinin dışında; Quatuor Ebene, Vilde Frang, Nicolas Altstaedt, Alexander Lonquich, Les Musiciens Du Louvre Grenoble ve Hagen Quartett konserleri de yer alıyor.

NİSAN AYINDA DRESDEN'DE

FEST Travel, yine 'Notalı Rotalar' etkinlikleri kapsamında 9-11 Nisan 2016 tarihlerinde müzikseverlerle Fazıl Say’ı Dresden'de buluşturacak. Fazıl Say Dresden’deki Albertinum’da başyapıtlarından “Mezopotamya Senfonisi”ni icra edecek.