Halkevci Kadınlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i, "Enerji Hanım" projesini tanıtmak için geldiği Haliç Kongre Merkezi'nde protesto etti. Fatma Şahin'in korumaları kadınlara saldırdı. 6 kadın gözaltında...

Fatma Şahin projeyi anlatırken konuşmaya başlayan kadınlar Fatma Şahin'e "Tencerenin dibinin kalınlığına değil çıkardığı sese bakın, biz 'enerji hanım' değil sokakta direnen kadınlarız, kadınlara tasarruf yapın diyeceğinize kadın cinayetleri ile ayrımcılıkla, kadınlara yönelik taciz ve tecavüzle ilgilen, kadınların o faturaları ödeyememesine yol açan yoksullaştırma politikalarıyla ilgilen" diye seslendi.

Halkevci Kadınlar konuşmalarında AKP'nin kadın düşmanı politikalarına da değindi. Konuşmalar yapılırken takım elbiseli özel güvenlikler Halkevci Kadınlara saldırdı. AKP'li kadınların Halkevci Kadınlara "Burayı Gezi mi sandınız?" diye seslendiği görüldü.

SAÇLARINI ÇEKİP VURDULAR

Biri takım elbiseli iki erkek, dışarı çıkarılmaya çalışılan protestocu kadınların saçlarını çekip vurdu. Protestocu kadınlar da erkeklere karşılık verince arbede büyüdü. Protestocu kadınlara vuran erkekleri, kongre merkezinin güvenlik görevlileri güçlükle sakinleştirdi.

Halkevci Kadınlar dövülerek salon dışına çıkarıldı. Salonun dışında da güvenlikçilerin kadınlara yönelik saldırıları sürdü. 4 Halkevci kadın bir polis arabasına bindirilirken iki Halkevci kadın da sivil bir araca bindirildi ve gözaltına alındı. (ETHA, Posta)