İstanbul Fatih'te pitbull cinsi iki köpekle kendisine saldırdığını öne sürdüğü gruba silahla ateş ederek 25 yaşındaki Hacı Gelenler'i öldüren polis tutuklandı.

Olay dün akşam saatlerinde, Yenikapı, Katip Kasım Mahallesi'nde meydana geldi. Sivil halde, görev yaptığı birime giden polis memuru K.A, sahil yolu üzerinde iki pitbull köpeğiyle dolaşan C.K, B.A.P. ve Hacı Gelenler ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. İddiaya göre Gelenler tartışma sırasında polis memuru K.A’ya yumruk attı. Bunun üzerine silahını çıkaran polis memuru, Hacı Gelenler'i ateş ederek yaraladı. Karın ve kasık bölgesinden yaralanan Gelenler, kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Olayla ilgili gözaltına alınan B.A.P. ile polis memuru K.A. adliyeye sevk edildi. Olay sırasında olay yerinde olan C.K'nin ise tanık sıfatı ile ifadesi alındığı öğrenildi. 

 Savcılıktaki ifadelerinin ardından B.A.P. ve polis memuru K.A. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe polis memuru K.A. “Kasten öldürme" suçundan tutuklanırken, şüpheli B.A.P. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.