Sosyal medya hesabından, istinaf mahkemesi heyeti hakimlerini hedef gösterdiği iddiasıyla yargılanan Fatih Tezcan'ın beraatına karar verildi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, istinaf mahkemesi heyeti hakimlerinin açık kimliklerini paylaşarak, "Terörle mücadele görev almış kamu personeli hedef göstermek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Fatih Tezcan, oy çokluğuyla beraat etti.

Mahkeme başkanı, Tezcan’ın beraatı yönündeki çoğunluğun kararına muhalefet şerhi koydu.

Daha önce “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Fatih Tezcan’ın, JİTEM davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararının bozulmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “terörle mücadele görev almış kamu personeli hedef göstermek” suçundan yargılanmasına devam edildi.

Başka suçtan tutuklu bulunan Tezcan, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada Tezcan’ın avukatı hazır bulundu.

OY ÇOKLUĞUYLA BERAAT ETTİ

Sanık Tezcan ve avukatının savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, oy çokluğuyla beraat kararı verdi. Mahkeme başkanı ise Tezcan’ın beraatı yönündeki çoğunluğun oyuna katılmayarak, karara muhalefet şerhi koydu.

İDDİANAMEDEN

Fatih Tezcan, JİTEM davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararının bozulmasının ardından sosyal medya hesabından, “RT 5 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Ağar ve diğer sanıkların beraat kararlarını bozan İstinaf Mahkemesi kararına ve heyetin isim listesine ulaştım. Heyet Başkanı Hâkim M.H.Y’yi ve üye hâkimler A.S. ve A.A’nın bağlantılarını araştırıyoruz" şeklinde paylaşım yapmıştı. Tezcan, paylaşımında ayrıca "ihbar hattı" diyerek bir de cep telefonu numarası vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Tezcan’ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımlarla, kime yönelik olduğu anlaşılacak şekilde "terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayıp yayınlayarak hedef gösterme" suçunu işlediği kaydedilmişti.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

İddianamede, şüpheli Tezcan hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.