Babası Necmettin Erbakan'ın lideri olduğu Refah Partisi'nin kapatılış günü 16 Ocak'a dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "16 Ocak’ta Yeniden Refah Partisi'nin seçimlere gireceği Resmi Gazete’de ilan edildi. Bu çok ilginç bir tesadüf" dedi. Erbakan, "Cumhurbaşkanımızın bir sözünü çok yadırgadım" ifadesini kullandı.

Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, AK Parti'yi eleştirdi.

"Şu anda iktidarda bulunan AK Parti, paylaşımda ve yönetimde adalet konusunda maalesef sınıfta kalmış durumda" diyen Erbakan, şunları söyledi:

Verginin yüzde 70'i dar gelirli kesimden toplanıyor. Zenginden daha az, fakirden daha fazla alan bir sistem. AK Parti döneminde zengin daha zengin, fakir daha fakir olmuş. Emekliye 1 senede yüzde +yüzde 4 zam yapacaksınız, elektriğe yüzde 60 zam yapacaksınız. Faize 550 milyar dolar TÜBİTAK'a 13 milyar dolar. Tank palet fabrikasına 50 milyon dolar bulamadık denildi, simit firmasına Ziraat Bankası ödeme yaptı. Emeklilikte yaşa takılanlara, Sakarya tank palet fabrikasına, memura emekliye para yok ama protokol masraflarına, para var. Biz milli görüşçü bir partiyiz. 1000 senelik tarih, inanç, kültür, temel değerlerimizden kökünü alan bir partiyiz. Bu milletin rahmetli Erbakan hocamızın tabiriyle ruh kökü milli görüşçüdür.

'16 OCAK ÇOK İLGİNÇ BİR TESADÜF'

Biz elektrik, elektronik mühendisliği bölümünü okuduk, arkasından doktora yaptık. Doktora çalışmasından sonra Saadet Partisi'nde, Fazilet Partisi'nde çok uzun yıllar siyasetin içerisinde bulunduk. Üniversite tahsilimiz süresi içerinde Milli Gençlik Vakfı'nın üniversite temsilciliği görevini yaptık. Üniversitelerimizde vakfımızı örgütledik. 400'e yakın konferansa gittik. Erbakan Vakfı çatısı altında Türkiye'yi karış karış dolaştık. Bir seneden kısa sürede 70 ilde teşkilatlanıyoruz. Resmi Gazete'de yayınlandı Yeniden Refah Partimiz bundan sonra yapılan seçimlere girecek 15 partiden biri olduğu ilan edildi. Baba koltuğundan kalkıp 'gel oğlum otur' derse babadan oğula geçmiş olur. Biz sıfırdan, eksiden başlayarak parti kurduk, miras devralmadım. Refah Partisi'nin kapatıldığı 16 Ocak'ta, Yeniden Refah Partisi'nin seçimlere gireceği Resmi Gazete'de ilan edildi. Bu çok ilginç bir tesadüf oldu.

'ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ YADIRGADIM'

Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözünü çok yadırgadım, 'Bu ülkede parti kuracaklar bedelini ödeyecekler' sözü. 'Sandık namustur' diyen, kendisi de sandık iradesiyle iktidara gelmiş kimsenin bunu söylemesini çok yadırgadım. Bir insan 'terör örgütü kuracağım' derse dersiniz, siz nasıl parti kurduysanız, biz de onlar da kuracak. Sistem bir araçtır, nasıl, kimin kullanacağına, hangi hedeflere matuf olarak kullanacağınıza bağlı. Tekrar parlamenter sisteme dönersek bütün bu sıkıntılarda kurtuluruz diye bir şey yok. Bıçak örneği veriyorum hep. Katilin eline geçerse, usta bir yemek şefinin eline geçerse başka olur.