Gazeteci Fatih Altaylı, seçim dönemi başladığında CHP içinde "nasıl bir kampanya" tartışmasının başladığını belirterek, "CHP’nin sürekli negatif kampanya yaptığını ve bununla başarılı olamadığını, toplumun zaten ayrışmış olduğunu ve bu karanlık dönemde daha umut veren bir kampanya yapmanın, dostluğu, yeniden birlik olmayı, sevgiyi, aileyi, ekonomik eşitsizliğin giderilmesine yönelik projeleri öne çıkaran yapıcı bir kampanya yapmanın daha doğru olacağı düşünüldü.

Buna karşın AK parti ise tam aksi yöne gitti. Geçmiş dönemlerde hep yapıcı ve olumlu kampanyalar yapan iktidar, bu kez yıkıcı ve sert bir kampanya yaptı. Bütün stratejiyi terör örgütü ile CHP’yi el ele gösterecek bir şekilde kurguladılar" diye yazdı.

14 Mayıs'taki seçimlerde AKP'nin 10 puana yakın oy kaybetmesine karşın, milliyetçi ortağıyla açığı kapattığını kaydeden Altaylı, "Ve AK parti seçimin ertesi günü ikinci tur için kampanyasını başlatırken, CHP ise Cumhurbaşkanlığı seçiminin iki turlu bir seçim olduğunu sanki seçimin ertesi günü öğrenmiş gibi bir tavır ile önce bir hafta süren bir şaşkınlık yaşadı.

Sonra da milliyetçilik ipine, en sert tarafından sarıldı. Bakalım bu ip, Kemal Bey ve arkadaşlarını kurtaracak mı! Pazar günü göreceğiz" ifadelerini kullandı.