Türkiye’de 5 Aralık’ta gösterime girecek olan Fatih Akın’ın 1915 Ermeni soykırımını konu alan 138 dakikalık ‘The Cut’ (Kesik) filmi, Almanya’da beklenen ilgiyi görmedi.

Türkiye’de gösterileceği açıklandıktan sonra aşırı milliyetçi çevreler tarafından ölüm tehditleri alan ve “tehditlerden korkmuyorum” açıklamasında bulunan Fatih Akın’a 22. Hamburg Film Festivali’nde Douglas-Sirk ödülü verilmişti.

Avrupa Postası’nın haberine göre Almanya’da bugüne kadar 100 ayrı sinemada gösterilen “The Cut” (Kesik) filminin, dağıtımını yapan şirket yöneticileri, şimdiye kadar 85 bin dolayında kişinin sinemada filmi izlediğini açıkladı.

Yönetmen Fatih Akın’ın üç ayrı kıtada beş ayda, 15 milyon Euro bütçeyle çekildiği açıklanan “The Cut“ filmi, Almanya’da 16 Ekim’de gösterime girmişti. Bugüne kadar filmleriyle birçok ödül alan Akın, 2004 yılında "Duvara Karşı" filmiyle Berlin Film Festvali'nde "Altın Ayı" ödülüne layık görülmüştü.

Yönetmen ve rejisör Fatih Akın, “The Cut“ filminin gösterime girmesinden iki gün önce sosyal medyada bir video mesajı yayınlayarak, sevenlerini filmi izlemeye davet etmişti.

MARDİN’DE DE ÇEKİLDİ

Bir aydır sinemalarda gösterilen “The Cut“ filminde iki kızını bulmak için mücadele eden Mardinli bir demirci ustası Ermeni babanın hikayesi anlatılıyor. Baba, ikiz kızlarına ulaşmak için Arap ülkeleri, Küba ve Amerika’da da arayışlarını sürdürüyor.

Filmin senaryosunu Mardik Martin ile birlikte Fatih Akın yazdı.