Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a, Adana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı '100 bin TL'lik IQ davası'nda karar çıktı.

Bergen Filmi'nin şiddet içerdiği gerekçesiyle Kozan'da gösterime girmesini yasaklayan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile oyuncu Farah Zeynep Abdullah arasında IQ testi polemiği yaşanmıştı.

Özgan, hakaret gerekçesiyle 100 bin TL'lik tazminat davası açmıştı. Mahkeme davada kararını verdi.

DAVADA KARAR

Karar'dan Gülcan Aslan'ın haberine göre, dava sonucunda mahkeme Özgan'ın açtığı 100 bin liralık tazminat davasının reddine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Başkan Özgan, Kozan'da "Bergen" filminin gösterimini yasaklamasının ardından oyuncu Abdullah'ın yaptığı 'IQ testi' göndermeli paylaşıma karşılık dava açmıştı.

Özgan'ın daha önce savcılığa yaptığı şikayetin de ciddiye alınmayarak takipsizlik kararı verildiği, Özgan'ın avukatının yaptığı itirazın da reddedildiği öğrenilmişti.

Dosyanın detayında şunlar yer almıştı:

"Bulunduğu konum itibari ile ve belediyesine yaptığı fırsat ve hizmetler nedeniyle adı sıkça basında yer almaktadır. Birtakım kötü niyetli kişiler de müvekkilimin bu ününden yararlanmak istemektedir."

"Söz konusu suç içerikli paylaşım, görevini layıkıyla yapan müvekkilimi konumu ve sıfatı nedeni ile kullanmak ve filmin gişesini artırmak amacı ile, kötü niyetli bir şekilde yapılmıştı."

Dosya detaylarının yer aldığı haberi sosyal medya hesabında paylaşan Abdullah, "Kral yine zeka şov" ifadelerini kullanmıştı.