AKP'den istifa edip İyi Parti'ye katılan eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, istifasının ardından kendisini tehdit eden kişinin ismini ilk kez açıkladı.

T24’ten Candan Yıldız’a konuşan Fakıbaba, "Beni tehdit eden Orhan Yıldız'dı" dedi.

Fakıbaba, suç duyurusunda yapacağını ifade etti.

Orhan Yıldız’ı tanımadığını söyleyen Fakıbaba, “Yargının karşısında görüşeceğiz, devletin güçlü olduğunu göstereceğim, muz cumhuriyeti değil burası" dedi.

AKP’den ayrılışına ilişkin konuşan Fakıbaba, “Bir milletvekili partisinin kuruluş temellerinden ayrıldığı zaman partisinden ayrılması anormal bir şey mi? Bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz ama etkisiniz olmadığı zaman artık oradan ayrılmak zorundasınız zaten” diye konuştu.

"AKŞENER, 'AMACIMIZ MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI ARTTIRMAK DEĞİLDİ’ DEDİ"

İyi Parti’ye geçmeden önce Meral Akşener ile iki kez görüştüğünü söyleyen Fakıbaba, Akşener’in kendisini ikna etmek istediğini, kendisinin de bu görüşmelerde AKP’de hizmet veremediğini ve mutlu olmadığını ifade ettiğini söyledi.

Fakıbaba, “Meral hanım bana ‘biz buraya gelirken sizin aktif milletvekili olduğunuzu bilmiyordum. Buraya geliş amacımız milletvekili sayımızı arttırmak değildi’ dedi” ifadelerini kullandı.

"URFA'DA İYİ PARTİ'YE DESTEK KATILIMIMDAN SONRA YÜKSELDİ"

“İyi Parti Urfa’da 1.8 iken Fakıbaba katıldıktan sonra 8.9’a çıktı diye bir anket var. Bunun nedeni sadece ben miyim başka etkenler de var mı bunun nedenini zaman gösterecek” diyen Fakıbaba, Urfa’da siyaseti 150 kişinin belirlediğini ve bunlara karşı mücadele edeceğini dile getirdi.