Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, 10 Şubat 2013 tarihinde Diyarbakır’ın Şehitlik Semti’nde 15 Şubat protesto eyleminde zırhlı polis aracının ezmesi sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Şahin Öner ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

"Faili polis, koruyanı devlet, örteni medya; Bir Türkiye klasiği" denilen basın açıklamasında Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Abdurrahim Ay, Şahin Öner'in ölümü ile ilgili Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın açıklamalarına tepki göstererek, "görgü tanıkları, ambulans kayıt formunda ve otopsi raporunda ölüm sebebi ortada" diye belirtti.

Güvenlik görevlileri tarafından yasa ile tanınan yetkiler kötüye kullanılarak ve hatta çoğu zaman bu sınırların çok dışına çıkılarak insanların en temel haklarının ayaklar altına alındığını belirten Ay, yargı ve hükümetin yaşanan olayda sınav verme zamanı olduğunu kaydetti.

Şahin Öner'in ölümü olayının takipçisi olacaklarını kaydeden Ay, "Ya valiyi ve tüm sorumluları en kısa sürede görevden alıp yargı önüne çıkarıp, en azından bu kanın lekelerinin vicdanlara da sirayet etmesine engel olacaklar, ya da Şahin Öner'in katlinin ortağı haline geleceklerdir" dedi. (ANF)