CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemiyle ilgili parti genel merkezinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Faik Öztrak, eski Başbakan Yardımcısı Nureddin Canikli hakkındaki yolsuzluk iddialarına da değindi.

FETÖ borsası ile mahkemelerde tahliyelerin sağlandığı, AKP'li isimlerin TMSF'nin el koyduğu FETÖ malları ile çıkar elde ettiği iddialarına değinen Öztrak, "15 Temmuz'dan tek adam gömleği çıkarmak için hukuk yok sayıldı. Ortada çok ciddi iddialar var ama Nurettin Canikli'den tık yok" dedi.

Faik Öztrak'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Trakya ve Marmara'da ayçiçeği tarlaları çayır tırtılı istilası altında. Üreticimiz sıkıntı içerisinde. Çiftçilerimiz, arıcılarımız perişan. Tarım Bakanlığı'mız derhal tedbir almalı, bölgeyi afet bölgesi ilan ederek üreticilerimizi rahatlatmalı.

15 Temmuz'dan tek adam gömleği çıkarmak için hukuk yok sayıldı. Ortada çok ciddi iddialar var ama Nurettin Canikli'den tık yok. Darbecileri yıllarca besleyip büyütenler, Allah affetsin, millet affetsin diyerek masadan ağızlarını silerek kalkabileceklerini düşünebilirler.

Tedbirleri almayanlar 251 şehidin sorumlusudur. 15 Temmuz 2016'da neler yaşandı? O da hala açıklığa kavuşmadı. Komisyonun hazırladığı raporlar sümenaltı edildi. 15 Temmuz darbe girişimi kapanmayan bir yaradır. FETÖ'nün ve ortaklarının açtığı bu yarayı kapatmak bize nasip olacaktır.

Gıda enflasyonumuz OECD ortalamasının 7.5, enerji enflasyonu 4 katı. Bunun sebebi bi-zati bu hükümet ve başı. Erdoğan hangi bahaneyi uydurursa uydursun tutturmaz.

Beylerin paçaları tutuştu. Birden akıllarına KYK borçları geldi. Aklınız neredeydi? Biz söyleyince mi aklınıza geldi. Biz iktidara gelince milletten aldıklarını tastamam vereceğiz.

Risk birimi CDS, görülmemiş bir değer kaybederek 900'ün üzerine yükseldi. Ne yazık ki iflas kredi notuna sadece 2 tık kaldı. Döviz kıtlığı o seviyeye geldi ki Merkez Bankası'ndan iş insanlarına "lütfen döviz satın" diye rica telefonları gelmiş. Milletin 128 milyar dolarını hovardaca harcayan hükümet gaz alabilmek için Deutsche Bank'tan 925 milyon dolar kredi aldı. Doğalgazı bile borçla alıyorsak vay halimize.

İsveç ve Finlandiya ile imzalanan muhtırada ne YPG ne de FETÖ terör örgütü olarak anılmıyor. İmzalanan muhtıra da NATO belgesi değil. NATO Genel Sekreteri'nin imzası, kefaleti yok. 3 dış işleri bakanının imzası var. NATO Genel Sekreteri de çıktı yalanladı.