Türkiye genelinde tam kapanmanın 4. gününde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs süreciyle ilgili Edirne'de açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca, "Vaka sayısındaki düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak, asılsız ve iyi niyetli olmayan bazı yaklaşımlar görüyoruz. Testler semptom gösteren ya da temaslı kişilere yapılmaktadır. Kısıtlama ile temasın azalması beklenen bir durumdur. Son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düştü. Test sayısının düşmesi vaka sayısının düşmesinin sebebi değil sonucudur." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

Ülke genelinde sıkılaştırılmış önlemler devam ediyor. İllerimizin durumunu yerinde değerlendirmek için geçen gün Antalya’daydık bugün de Edirne’deyiz. Edirne’deki durumu destek talep edilen hususları değerlendirme fırsatı olduk.

Yerel yöneticilerle beraber Trakya bölgesindeki 4 ilimizi ele alacağız. Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ı da değerlendireceğiz.

Ülkemizde son zamanlardaki vaka sayısı artışı dolayısı ile kapanma dönemine girdik. Tam kapanma ile hızlı düşüşü sağlayacağımızı düşünüyorum. Yakında durumun ağır hasta ve vefatlara da yansıyacağını biliyoruz.

Vaka sayısındaki düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak, asılsız ve iyi niyetli olmayan bazı yaklaşımlar görüyoruz. Testler semptom gösteren ya da temaslı kişilere yapılmaktadır.

Test sayısı azaldığı için vaka sayısı azaldı iddiaları doğru değil.

Kısıtlama ile temasın azalması beklenen bir durumdur. Son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düştü. Test sayısının düşmesi vaka sayısının düşmesinin sebebi değil sonucudur.