Korona virüsü (Covid-19) salgını dolayısıyla Türkiye’de en yakından takip edilen isim Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu.

Verileri her akşam sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşan Koca’yı toplumun çok farklı kesimlerinden birçok insan takibe aldı. Koca’nın Twitter’da takipçisi kısa sürede 3 milyonu aştı.

16 bakandan oluşan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde en çok takipçisi olan siyasetçi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ydu.

Koca kısa sürede Soylu’yu yakaladı. İki bakanın 24 Mart’ta takipçi sayısı eşitlenerek 3.7 milyon oldu. Salgınla ilgili gelişmeleri izlemek isteyenler bu süreçte de Koca’yı takibe almaya devam etti.

25 Nisan itibariyle Sağlık Bakanı Koca’nın takipçi sayısı 5 milyonu geçti. Dikkat çeken ise bu süreçte Soylu’nun da takipçi sayısının da 3.7 milyondan 4.4 milyona çıkmış olması.

Bu artışta ise en önemli gerekçe son anda ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan istifa tartışması.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BELEDİYELERE ÜÇ TALİMAT

Dünyayı etkileyen korona virüsü salgınında Türkiye’deki önemli tartışmalardan biri belediye yardımlarının engellenmesi oldu.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’li çok sayıda belediyenin yardım kampanyaları durduruldu, hesaplarına bloke konuldu.

CHP’li kurmaylar sorunun basit bir siyasi rekabet olmadığına dikkat çekiyor, “Bizim ana itirazımız Türkiye’nin parti devletine dönüştürülmesine. Devlet organizasyonunu tekleştirmek, bir parti üzerinden yürütmek, ülkeyi parti devletine dönüştürmek demek. Biz tüm unsurları ile buna itiraz ediyoruz” diyorlar. Konu yargıya taşındı. Alınan idari tüm kararlar konusunda süreç takip edilecek, hukuki mücadele sürecek ama belediyelerin asli görevi olan halka hizmet durmayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kapsamda tüm belediyelere üç talimat verdiği ifade ediliyor.

Birincisi ihtiyaçları gidermek için çalışmalar devam edecek. İkincisi hastalığın yayılmasını engellemek için gerekli tüm tedbirler alınacak. Üçüncüsü İstanbul ve Ankara belediyelerince alınan kararlarda olduğu gibi park, bahçe, yol gibi acil olmayan tüm işler ertelenecek, kenti ekonomik olarak kalkındıracak, halkın temel ihtiyaçlarına cevap verecek projelere ağırlık verilecek.

MASKE SORUNU AKP’Yİ DE KIZDIRDI

Satışı yasaklanıp halka ücretsiz verilmesi kararı alınan maske dağıtımında yaşanan sorunlar AK Parti’de de tartışma konusu oldu. Edinilen bilgiye göre AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının toplantılarında önemli gündem maddelerinden biri maske oldu. Bir partili, düşük maliyeti ve üretim sorunu olmadığı için bu kararın alındığını ancak kimsenin dağıtım ağında yaşanacak bir sorunu öngörmediğini söyledi. Teşkilatlardan gelen şikayetler ise partinin merkezi organlarına taşındı. Önümüzdeki hafta bu konuda belli bir fiyat aralığı belirlenerek maske satışının yeniden önünün açılması bekleniyor.

Kaynak: Duvar