Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Partili Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasının ardından başlayan protesto gösterilerine ilişkin bir video yayınladı.

"What’s happening at Boğaziçi?" (Boğaziçi’nde ne oluyor?) notuyla paylaştığı videoda İngilizce konuşan Altun protestocu öğrencileri "küçük ve radikal bir grup" olarak nitelendirerek “İfade özgürlüğü ve barışçıl protesto hakkıyla ‘ilgiliymiş gibi’ davranmayı bırakalım” ifadelerini kullandı.

Altun vidoeda, "İfade özgürlüğü ve barışçıl protesto hakkıyla ‘ilgiliymiş gibi’ davranmayı bırakalım. Cumhurbaşkanımız, anayasal yetkisinin bir parçası olarak rektör atadı. Bunun üzerine, küçük ve radikal bir grup, rektörlük binasının çevresini sardı, çıkışları kapattı ve binayı işgal etmeye kalktı” diye konuştu

Altun’un videodaki konuşmasının tamamı şöyle:

 “Bazı kişilerin, Boğaziçi Üniversitesi’ne ilişkin durum hakkında yanlış bilgilendirildiği dikkatimi çekti. İfade özgürlüğü ve barışçıl protesto hakkıyla 'ilgiliymiş gibi' davranmayı bırakalım. Cumhurbaşkanımız, anayasal yetkisinin bir parçası olarak rektör atadı. Bunun üzerine, küçük ve radikal bir grup, Rektörlük binasının çevresini sardı, çıkışları kapattı ve binayı işgal etmeye kalktı. Dolayısıyla polisten müdahale etmesi istendi ve kanunlara karşı geldiği için gözaltına alınanlar oldu. İşlenen suçlar arasında kişiyi özgürlüğünden mahrum bırakmak ve kamu malına zarar vermek var. Dünyada hiçbir ülke, radikal unsurların kamu görevlilerini tehdit etmesine ve yasal bir atamaya karşı bu kişileri alıkoyma teşebbüsüne izin vermez.

'BOĞAZİÇİ’NİN İTİBARINI LEKELEME GİRİŞİMİ'

Ne yazık ki radikalleşme, Türkiye’nin üniversite kampüslerinde süregelen bir sorun olmuştur. Son yıllarda, aynı üniversitenin radikalleşmiş öğrencileri arasından PKK/YPG gibi terör örgütlerine katılanlar olmuştur. Terör örgütlerinin gençlerimizi ağlarına düşürdüğü karanlığa ışık tutmaya devam edeceğiz. Ayrıca, küçük bir grubun radikal görüşlerini, haksız yere bütün bir topluluğun fikirleriymiş gibi göstermek suretiyle Boğaziçi Üniversitesi’nin itibarını lekelemeye yönelik girişimleri kınıyoruz. Bu vesileyle, radikal unsurlar ile mesafelerini koruyan çoğunluktaki Boğaziçi öğrencilerini selamlıyorum.”