Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Türkiye'nin 'doğalgaz' çıkarmaya başlamasıyla döviz ihtiyacının azalacağını öne sürdü.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile yükselişe geçen döviz kuru, büyük zamlarla halka yansırken; ekonomik kriz de Türkiye siyasetinin en önemli başlığı haline geldi.

Son olarak İletişim Başkanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, döviz kuruna ilişkin yeni bir 'iddiayı' öne sürdü.

İHRACAT VE İTHALAT RAKAMLARI ÜZERİNDEN YAZDI

Altun ithalat ve ihracat rakamları üzerinden yaptığı açıklamada, "İhracatta Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık rakamına ulaşıldı. İhracatımız geçen yılın Kasım ayına göre yüzde 33,4 artışla 21,5 milyar doları buldu'' ifadelerini kullandı.

''DÖVİZ İHTİYACI AZALACAK''

Türkiye'nin 'doğalgaz' çıkarmaya başlamasıyla döviz ihtiyacının azalacağını öne süren Altun, ''Kısa zamanda keşfettiğimiz doğalgaz rezervlerini de çıkarmaya başladığımızda enerji için döviz çıktısı azalacak ve bu da vatandaşlarımıza alım gücü ve refah olarak geri dönecektir'' diye yazdı.