Formula 1 pilotu Lewis Hamiton, Suudi Arabistan'da düzenlenecek grand prix öncesinde rahatsızlığını dile getirdi.

Hamilton, Suudi Arabistan'ın LGBTİ topluluğuna yönelik baskıcı yasalarından dolayı ülkede yarışmaktan mutlu olmadığını söyledi.

'BENİM TERCİHİM DEĞİL'

Hafta sonu Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'de düzenlenecek grand prix hakkında konuşan İngiliz Pilot, Suudi Arabistan'ın yasalarını 'korkutucu' olarak tanımladı. "Burada rahat mı hissediyorum? Buna 'evet' diyemem" ifadelerini kullanan Hamilton, "Ancak burada olmam benim tercihim değil, spor burada olma kararı aldı" diye konuştu.

GÖKKUŞAĞI KASKI TAKACAK

Geçtiğimiz günlerde çeşitli insan hakları kuruluşları F1'e Suudi Arabistan'ın böylesi turnuvalarla imajını düzeltmeye çalıştığı gerekçesiyle tepki göstermişti.

Uluslararası Af Örgütü de eşcinsel ilişkinin yasak ve cezai yaptırımı olan ülkedeki LGBTİ'lerin haklarına dair F1 pilotlarını konuşmaya davet etmişti.

Hamilton da yaptığı açıklamada bir önceki yarışta başına taktığı kaskının gökkuşağı renklerinde olduğunu hatırlattı, duyarlılığı arttırmak için bunu tekrar yapacağını dile getirdi.

Hamilton, Suudi Arabistan'da yapılan yasal değişiklik ile 2018 yılında kadınların araç kullanmasına izin verilmesine karşın, ‘bazı kadınların yıllar önce araç kullandıkları için hâlâ hapiste olduğuna’ dikkat çekti.