Müzik dünyasında protestolara neden olan gece 24.00'te başlayacak müzik yasağına en sert tepkilerden birini Ezhel verdi. Instagram hesabında önce İngilizce paylaşımlar yapan Ezhel, kendisini takip edenleri 'turist olarak Türkiye'ye gitmemeye' davet etti.

Ezhel ilk İngilizce paylaşımında, "Sevgili Türkiye'mde 'dünya müzik günü'nde diktatör 24.00'ten sonra müziği yasakladı. Bu, her türlü gece hayatının, festivallerin ve konserlerin sonu demek. 'Kimsenin diğerlerini rahatsız etmeye hakkı yoktur' dedi. Türk müzik endüstrisi pandemiden dolayı zaten acı çekiyordu, bazı müzisyenler intihar etti. Herkese bu diktatörlüğe farkındalık yaratmak için turistik amaçlarla Türkiye'ye gitmekten vazgeçme çağrısı yapıyorum. Zaten eğlencesi kalmadı. Müziğin rahatsızlık verdiğini düşünen bir toplumun ve ülkenin parçası olduğum için üzgünüm ve utanıyorum."

'TEK ADAM REJİMİNİ KABUL ETMİYORUM'

Ardından yine İngilizce olarak yaptığı paylaşımlarda 6 Haziran sabaha karşı karakolda polis şiddetiyle hayatını kaybeden Birol Yıldırım'a değinen Ezhel, "Türklerin hayatları kendi hükümetleri için hiçbir şey ifade etmiyor" dedi. Bir sonraki paylaşımında ise bu kez "Bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bu tek adam / tek parti rejimini kabul etmiyorum. Kokain parasıyla camii inşa etmek, müziği yasaklamak, masumları öldürmek, vergilerimizi çalmak, temel insan haklarımızı almak, aşırı cinsiyetçilik, kadın nefreti AKP rejiminin iktidardaki 20 yılda yaptıklarından sadece bazıları" ifadelerini kullandı.

'KOKUYU NE YAPACAKSINIZ?'

Gelen tepkiler üzerine bir de Türkçe paylaşım yapan Ezhel, bu kez şunları söyledi:

"Devlet dairesi olarak gri pasaportla yurtdışına insan kaçakçılığı yapmak Türkiye'yi dünyaya karşı kötülemektir. Ülkede kadın haklarına, insan haklarına ket vurmak Türkiye'yi dünyaya karşı kötülemektir. Hukukun üstünlüğünü bitirmek dünyaya karşı ülkemizi bitirmektir. Aman devletime toz kondurmayayım diye ülkeyi toz içinde bırakmak mı sizce vatanseverlik? Hadi halının altına süpürdünüz kokuyu ne yapacaksınız? Siz ses çıkarmamak ülkeyi korumak zannedip bana küfürler sallarken emin olum bağımsız, eşit, özgür ve dünyaya karşı gelişmiş bir Türkiye için vazgeçemeyeceğim hiçbir şeyim yok. Buyurun gelin."

'GERÇEKLERİ ÇARPITIYORSUNUZ'

Tepkilerin sürmesi üzerine bir de canlı yayın yapan Ezhel, "Bana PKK'lı muamelesi yapmayı bırakın. Benim elimde bir silah gördünüz mü? Bu Ankara'da insanlar öldü kardeşim, ben de bu kadar şerefsiz bir insan değilim. Siz sadece gerçekleri çarptırıyorsunuz. Size kalsa zaten herkes terörist, herkes PKK'lı, herkes FETÖ'cü bilmem ne... Kimin ne olduğunu, kimin kimlerle fotoğrafları olduğunu biliyoruz. Yeter artık, bunaldım bu işlerden. Teröre lanet olsun, insanımı öldüren, insanıma kurun sıkan her şeye lanet olsun" diye konuştu.

Ezhel, bir süre sonra söz konusu paylaşımları silerek, "Sevgili arkadaşlar artık sayfamı şahsi olarak kullanmayacağım. Mesajlarınıza cevap veremeyeceğim. Sizi seviyorum" şeklinde bir paylaşım yaptı.