Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilerin sorunlarının seçim malzemesi olarak kullanılmasını istemediklerini belirterek, “Seçimler olursa da bizi görmeyeni görmeyecek, duymayanı duymayacağız” dedi. 

T24'ten Barış Soydan’a konuşan Özüpak, taleplerinin ‘erken emeklilik’ olarak nitelendirilmesinin doğru olmayacağına dikkat çekerek, “Ailelerimizle birlikte 15-20 milyonluk bir nüfusuz. Saati saatini tutmayan bazı açıklamalar geldi. Milletvekili çıkıp ‘çalışma yapıyoruz’ diyor, diğeri çıkıp ‘çalışma yok’ diyor. Biz bu söylemlerin yanar dönerliği ile mücadelemizi bırakacak değiliz” diye konuştu.

'MEZARA KADAR ÇALIŞIP SİSTEMDE KALMAK İSTEYENLER DEĞİLİZ'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin’den istedikleri randevuyu alamadıklarını dile getiren EYTFED Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Defalarca özel kalemini bizzat aradım. En son federasyonumuz adına bir dilekçe ile randevu istedik ama henüz bir dönüş gelmedi” dedi. Sorunun çözümü için önerilerini anlatan Özüpak, “Bu mağduriyetin tek formülü, 4447 sayılı kanunun geriye işletilmesinin iptalidir. Bize, yaş haddini, kademenin kademesini getirerek ya da emekli aylığından kesinti gibi formüller aramaya gerek yok. Sadece 4447 sayılı kanunun geriye işletilmesini istiyoruz. Mezara kadar çalışıp sistemde kalmak isteyenler değiliz” dedi.

'ANAYASAL HAKKIMIZI İSTİYORUZ'

“Reform diye sunulan yasalar bizi haklarımızdan mahrum bırakıyor” diyen Özüpak, “Biz anayasal hakkımızı istiyoruz. Bedelini peşinen ödediğimiz primlerimizle bütçeye yük olmadığımızı söyledik. Bu söylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Önümüz seçim arefesi. Umudumuzu yitirmedik. Görmeyeni görmeyecek, duymayanı duymayacağız. Bu haliyle de iktidarı muhalefet, muhalefeti de iktidar yapabilecek 15-20 milyonluk bir nüfusla biz burada varız” ifadelerini kullandı.