Yakalandığı kanser nedeniyle 12 Nisan 2010 tarihinde yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Evrim Alataş, ölümünün 4.yılında Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Gölpınar köyünde bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya Alataş'ın eşi Fikri Kutluay, Alataşın ablası Mukaddes Alataş, BDP, HDP, EMEP, ESP, Eğitim Sen, ÖZÖDER'in yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Alataş'ın fotoğrafının bulunduğu "Em te ji bîr nakin Evrim Alataş" yazılı pankartın açıldığı anmada sık sık "Şehît namirin" slgonı atıldı.

Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan BDP Malatya İl Başkanı Abuzer Yavaş, "Evrim Alataş 1976 yılında bu köyde doğdu. İnsanın çok uzun süre yaşayıp sığdıramayacağı şeyleri Alataş, 34 yıllık kısa ömrüne büyük şeyler sığdırabildi" dedi.

Alataş'ın sistem ve rejimle olan mücadelesinin son üç yıllını ise yakalandığı kanserle savaşarak geçirdiğini kaydeden Yavaş şunları aktardı: "Düşmana karşı olan savaşını biz biliyoruzki hiçbir zaman kaybetmezdi. Ama kanser ile olan savaşa yenilerek aramızdan ayrıldı. Evrim Alataş ölümsüz bir mücadele arkadaşımızdır. Biz onun anısı karşısında eğiliyor ve onu saygıyla anıyoruz."

"EVRİM TÜM 'K'LERİ HAYATINDA YAŞAYAN BİR KADINDI: KOMÜNİST, KADIN.."

Alataş'ın ablası Mukaddes Alataş ise, "Evrim hem Kürt, komünist, kadın hem de Kızılbaştı. En sonunda da bunlara kanser eklendi. Evrim bütün K'leri hayatında yaşayan bir kadındı. Tabii  ki bütün bunları yaşadığınızda sistem sizleri yok etmeye çalışaçaktır" dedi. Çoçukluk yıllarında köyde büyük sıkıntılar yaşadıklarını, her Cuma günü köylerinin basıldığını ifade eden abla Alataş şöyle devam etti: "Evrim 16 yaşında Kürt özgürlük hareketi ile tanıştı ve bu yıllarda gözaltılar yaşadı. Çok güçlü bir kadın ve kalemdi. Bu yüzden Evrim hayatına çok şey sığdırdığı için bugün hala yaşıyor."

Yapılan konuşmaların ardından Alataş'ın arkadaşı olan Zilan, Alataş'ın en çok sevdiği "Dilo" ezgisini söylemesi mezarlıkta bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

Ardından, Gölpınar Köy Mezarlığı'nda bulunan ve çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK'lilerin mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. (ANF)