10 Ekim Ankara Katliamı’ndaki ihmalleri haberleştiren Evrensel ve Cumhuriyet gazetesi muhabirlerine ve genel yayın yönetmenlerine dava açıldı.

10 Ekim’de barış isteyen 102 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin ihmalleri haberleştiren Evrensel gazetesi Ankara muhabiri Cem Gurbetoğlu ve Tamer Arda Erşin ile Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş’a 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ile haberin yapıldığı dönem Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Can Dündar da “suça iştirak ettikleri” iddiasıyla davaya dahil edildi.

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre, Emniyet ihbarının delil sayıldığı iddianameyi kabul eden Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan dava 15 Ocak 2018’de saat 09.30’da görülecek.

Davaya ilişkin değerlendirme yapan Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, “Barış talebini dile getirmek için yapılan eylemde 102 kişi yaşamını yitiriyorsa ve orada emniyet görevlilerinin önceden istihbarat aldığı halde üzerine düşen görevi yerine getiremedikleri bilgisi varsa bu haberi yapmak gazetecilerin görevidir” dedi.