Mersin’de haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınan ve 16 günlük gözaltının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Evrensel muhabiri Cemil Uğur hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bugün yeniden Mersin Adliyesine getirilen Cemil Uğur, tutuklandı.

İl dışına çıkma izni almak için karakola giden Cemil Uğur, hakkında yakalama kararı alındığını öğrendi.

Dosyada gizlilik kararı olduğunu söyleyen Avukatı Tugay Bek, “Belli ki, daha önce tutuklama talep eden Cumhuriyet Savcılığı itirazda bulunmuş. Bu itiraz üzerine yakalama kararı çıkarılmış. Sulh Ceza Hakimliğinde bekliyoruz. Henüz sorgulama başlamadı” dedi.

Bek, dosyadaki gizlilik kararı sebebiyle Uğur’la birlikte gözaltında tutulan Halil İbrahim Polat’ın durumuyla ilgili bilgi alamadıklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Evrensel’in Mersin Muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat, 23 Ağustos’ta ‘Özgürlük Nöbeti’ eylemini takip ettikleri sırada gözaltına alınmıştı.

Kendilerini gözaltına alan polislere “Gazeteciyiz, haber takip ediyoruz” diyen muhabirlere yanıt “Ne gazeteciliği, OHAL var” olmuştu.

Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat, başta gazeteciler, işçi ve memur sendikaları, siyasi partiler ve CHP, HDP milletvekillerinin girişimleri ve oluşan kamuoyunun ardından 16 günlük gözaltı sonucu adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.