Gazetecilere yönelik bu sabah düzenlene operasyonda evi basılan Ankara Jinnews muhabiri Dilan Babat, 3 buçuk saat ters kelepçeyle tutulduklarını söyledi. Babat, uzun namlulu silahlarla evlerine girildiğini anlattı.

'YAZDIKLARIMIZLA İKTİDARI RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Yaşadıklarını Artı Gerçek’e anlatan Babat,  “Ben odamdaydım. Beni yere yatırıp, uzun namlu silahlarla içeri girdiler. Sakin olun dediğimde ise yine dinlemediler. Üzerimize yatıp, görüntü alana kadar ters kelepçeyle beklettiler” dedi.

Evde bulanan diğer gazetecilerin de ters kelepçe yapılarak yere yatırıldığını söyleyen Babat, şunları anlatt: “Gazeteci arkadaşım Rozerin’in de üzerine silah doğrulttular ve üç buçuk saat ters kelepçe ile bekletildik. Çok fazla hakaret ve küfür edildi. Bilgisayar ve telefonlarımıza el konuldu. Evimizi en ince ayrıntılara kadar arandı. O saatlerde büromuz da aranmış ve ekipmanlarımıza el konulmuş. Bu saldırın yeni odağı değiliz. Yıllardır özgür basın geleneğine dönük ciddi bir saldırı var. Diyarbakır’da 16 arkadaşımız gözaltına alınıp, tutuklandı. Onların kalemi yerde kalmadıysa, şimdi gözaltına alınan arkadaşlarımızın da kalemi yerde kalmayacak. Yazdıklarımızla iktidarı rahatsız etmeye devam edeceğiz.” (