Evde el altında bulunan ve hali hazırda olan malzemeler ile lezzetli bir kek yapılabilir. Hem az malzeme, hem hızlı, hemde yapımı kolay tarifler ile kek yapmak mümkündür. enguzelyemektarifleri.net web sitesinde yer alan ıslak kek tarifi de çok sevilen tariflerden bir tenesidir.

Yoğurtlu Kek: Evde çok kolay hazırlanabilecek yoğurtlu kek kahvenin çayın yanına hazırlanabilir. Bunun için gerekli malzemeler ise şunlardır; 3 3-5 su bardağı un, 3 tane yumurta, 1 su bardağı yoğurt sulu kıvamda, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya.

Yapılışı: ilk etapta bir kabın içerisine yumurtalar kırılır ve üzerine toz şeker eklenir bir güzel karıştırılır. Ardında ise bu karışımın içerisine sıvı yağ ve yoğurt ekledikten sonra kabartma tozu ile vanilya da eklendikten sonra un yavaş yavaş eklenerek çırpılır. Kek kalıbı yağlanıp unlandıktan sonra karışım kabın içerisine dökülür ve önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 30-40 dakika boyunca pişirmeye bırakılır.

Süt Dilimi: Özellikle çocukların seveceği bir kek evde de yapılabilir bunun için malzemeler şu şekildedir. 3-4 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1-2 su bardağı sıvı yağ, 1-2 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1,5 yemek kaşığı kakao, 1-2 su bardağı yoğurt.

Kreması için: 1 paket krema, 1 yemek kaşığı bal, 1 paket krem şanti, 3-4 damla limon.

Yapılışı: İlk önce kreması hazırlanıp buzdolabında soğumaya alınması gerekmektedir. Bunun için ise krema, bal, krem şanti ve limonu bir kasede çırpıp krema kıvamına gelince buzdolabında beklemeye bırakılır.

Daha sonra kek hazırlanır onun içinde sıra ile toz şeker ve yumurta çırpılır kalan malzemeler de üzerine eklenerek karışım hazırlanır. Son olarak 185 derece ısıtılmış fırında kek karışımı kek kalıbına döküldükten sonra pişirilmeye bırakılır piştikten sonra kek önce ortadan ikiye daha sonra eşit miktarda dikdörtgen şeklinde kesilir ve krema arasına koyulur.

Mini muffinler: Evde olan malzemeler ile çok basitce hazırlanabilecek bir diğer kek tarifi ise mini muffinlerdir. Bunun için ise malzemeler şunlardır; 2 su bardağı un, 2 tane yumurta, 1 su bardağı şeker, yarım su bardağı süt, 1 tane rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı pudra şekeri.

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker bir derin kabın içinde köpük köpük olana kadar çırpılır. Başka bir yerde ise un, limon kabuğu, süt, kabartma tozu ve zeytinyağı karıştırıldıktan sonra yumurtalı şeker de eklenerek pütür kalmayacak şekilde çırpılır. Yağlanmış olan muffin kalıplarına ise karışım dökülür ve önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında pişirilir. Pişirildikten sonra üzerlerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Ayrıca pudra şekeri sıvı yağ ve un ile yani 3 malzemeli un kurabiyesi tarifi de çok pratik ve evde bulunan malzemeler ile yapılabilecek tariflerden bir tanesidir. Afiyet olsun...