Merhabalar, bu yazımızda sizlere ev dekorasyon önerileri serimizde son zamanların popüler dekorasyon ürünlerinden olan kanvas tablolara değineceğiz. Bu ürünleri nasıl seçebilir, satın almadan önce nelere dikkat etmelisiniz gibi bir çok ayrıntıya değineceğiz. İstediğimiz her ürüne ulaşabildiğimiz yani her baskıyı tabloya dönüştürebildiğimiz ürünlerde seçimlerimize dikkat etmeliyiz.

Mekanlara uygun tablolar

En çok yapılan hatalardan bir tanesi de mekanlara uygun olmayan tabloların seçilip kullanılması. Çünkü kişisel ev kullanımı için kullanılan bir tabloyu iş yeri veya insanların daha yoğun olduğu alanlarda kullanılması hata olabiliyor. Mesela yatak odanız veya çocuk odası için kullandığını bir tabloyu genel alanlarda kullanamazsınız. Yine iş yerinizde bulunan bir tabloyu kendi evinizde kullanmak istemezsiniz. Her kanvas tablonun kendine ait hikayesi olduğu için buna dikkat etmek gerekiyor. En azından mekan seçimleri doğru yapıldığında kullanıcı olarak sizin içinizin rahat etmesini sağlar. Ve istemediğiniz, beğenmediğiniz bir tabloyu her gün görmek işkence gibi olacaktır. :)

Duygularınızı yansıtan eserler

Hislerinizi tercüme edecek tabloları dekorasyon olarak kullanmanız daha iyi hissettirecektir. Çünkü tablolar insanların ne anlatmak istediklerini anlatan güzel araçlardan bir tanesidir. İçinize sinen ürünleri tercih etmeniz sizleri ekstra motive edecektir. Ve her defasında gördüğünüzde mutlu olmanızı sağlayacaktır. Bundan dolayı bu seçim de önemlidir.

Peki kanvas tablo seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Piyasada bulunan bir çok kanvas tablo ürünleri bulunsa da bunların geneli kalitesiz baskı ile oluşturulmuştur. Fiyat olarak uygun seçim yapan kişiler de bu durumla alakalı olumsuz yorumlarını dile getirmişlerdir. Mesela Trendyol, Hepsiburada gibi online ticaret platformlarını incelediğimizde düşük fiyatlı ürünlerde olumsuz yorumlar görmekteyiz. Çünkü maliyeti düşük olanlar kalite olarak da oldukça alt seviyede kalıyorlar. Uzun süre duvarınızda taşıyacağınız bu dekoratif ürünlerde seçimlerde olduğu gibi kaliteli olmasına da dikkat etmeliyiz. Kanvas tablo seçerken şunlara dikkat edebiliriz;

  • UV baskı ile üretilmesine,

Yeni baskı teknolojisinin bir ürünü olan UV baskı oldukça önemli ve uzun ömürlü bir baskı yöntemidir. Baskı tercihinde kesinlikle buna dikkat etmeliyiz.

  • Pamuk kumaş,

Baskı kumaşı olarak farklı ürünler kullanılsa da pamuk kumaşa baskı yapılması ürünün ömrünü oldukça uzatıyor. Hem uzun süre renkleri canlı gösteriyor hem de daha dayanıklı oluyor.

  • Fiyat performans,

Aslında bu tabir genel olarak teknolojik ürünler için kullanılsa da genelde online ticaret için kullanılan bir terimdir. Yani ürün fiyatı ve tatmin etme durumunu karşılaştıran bir tabirdir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ucuz ürünleri asla tercih etmemeliyiz. Tabi ki bunun yanında ütopik rakamları ürünleri de tercih etmemeliyiz. Tam olarak bunun orta halini bulabiliriz. Sizler için araştırdım ve tablo fiyatlarının en kaliteli ve uygun halini https://www.modatablo.com/ inceleyebilirsiniz. Site içerisinde 100 TL üstü alışverişlerde ücretsiz kargo kampanyası da var. Bu kampanya bitmeden değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Kişiye özel tablolarda önemli noktalar

Malum kanvas tablo teknolojisiyle artık fotoğraflarınız tablo haline dönüyor. Arkadaşlarınızla veya ailenizle çekindiğiniz fotoğrafları kişiye özel kanvas tablo olarak duvarınızda bir ömür ölümsüzleştirebiliyorsunuz. Bu seçimde yapılan en kritik hata ise seçilen fotoğrafın çözünürlüğünün düşük olması. Düşük çözünürlükteki görseller baskıdan sonra daha büyük bir hale geldiği için blurlanmalar ve pikselleşmeler olabiliyor. Bu konuya dikkat etmek gerekiyor. Fotoğrafınızın kalitesi kötü olmasına rağmen bastırmak istiyorsanız eski, kötü fotoğrafları HD olarak yeniden tasarlayan profesyonel kişilere bu işlemi yaptırabilirsiniz. Ardından fotoğrafınız kaliteli hale geldiğinde baskı yapabilirsiniz.

Diğer farklı hatada dikey olarak çekilen fotoğrafların yatay olarak basılması. Örneğin sevdiğiniz selfie fotoğrafı dikey ölçütlerde bir fotoğraf olarak görünür. Dikey olan bir fotoğrafı yatay olarak basmak hem kalite hem de görünüş açısından oldukça kötü bir görünüşe sahip olacaktır. Bu yüzden ince bir detay olarak dikkat etmekte fayda var.

Sizlere genel anlamda tablo seçerken nelere dikkat etmeli gibi konulara değindik. Önerilerimizle, düşüncelerinizi birleştirerek ortaya güzel seçimler çıkarabilirsiniz. Farklı bir yazımızda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın. :)