Madımak katliamı, 22. yıldönümünde düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Anma etkinliği öncesi basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Hidayet Yıldırım, "Zaman aşımını tanımıyoruz, perde arkasındaki suçlular yakalanıp bağımsız yargı önüne çıkarılmalıdır." dedi.

2 Temmuz 2015 günü Madımak katliamında hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlenecek. Bugun.com.tr sitesindeki habere göre, etkinlik öncesi Kent Meydanında toplanan 2 Temmuz Tertip Komitesi üyeleri, basın açıklaması yaparak etkinlikle ilgili bilgi verdi. Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Hidayet Yıldırım, "Anadolu insanlık tarihinin en acı ve en vahşi olaylarının yaşandığı 2 Temmuz Madımak katliamının 22. yıl dönümünde yüreğimiz bir kez daha acı ve kederle boğulmaktadır. Madımak’ta yaşanan acılar Türkiye ve dünya halklarının ortak acılarıdır ve insanlık tarihine de kara bir leke olarak yazılmıştır. Madımak'ta yanan ateş, Suriye’de pilotu ve Erzurum’da şoförü yakan ateşin aynı gerici ırkçı canilerin ateşidir. Yanı başımızda yaşanan savaşta halklar arasında kalıcı barış sağlanamadığı sürece bu ateş devam edecektir." diye konuştu.

Alevi toplumu ve Alevi kurumları olarak taleplerinin açık ve net olduğunu, ancak burasının talepleri sıralamanın yeri ve zamanı olmadığını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: "Ancak Türkiye ve dünya demokratik kamuoyun üzerinde mutabık olduğu bir talebimizi ifade edelim. Alevi toplumunun taleplerini demokrasi, hukuk ve adalet bağlamında tanımanızın ve kabul etmenizin ilk ve önemli ölçüsü Madımak otelini utanç müzesi yapmaktır. Utanç müzesini katliamda katledilenlerin aileleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ne teslim etmektir."

'SORUMLULAR YARGILANSIN'

Zaman aşımı tanımadıklarını ve perde arkasındaki suçluların yargı önüne çıkarılmasını isteyen Hidayet Yıldırım, "İnancı, kültürü, dili ne olursa Madımak otelinde gerici ırkçıların devletin gözü önünde yaptığı bu katliam insanlığa karşı işlemiş olduğu bir suçtur. Zaman aşımını tanımıyoruz perde arkasındaki suçlular hale yakalanıp bağımsız yargı önüne çıkarılmadır. Madımak hala yanıyor, Madımak utanç müzesi olmalıdır diyoruz. 2 Temmuz gününde Sivas’ta Madımak utanç müzesi önünde olmak insani bir görev, vicdani bir sorumluluktur. Katliamlara karşıyım diyen kurum ve kişileri 2 Temmuz 2015’de Sivas’ta buluşmaya davet ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Etkinlikle ilgili de bilgi veren Yıldırım, 2 Temmuz sabahı dernek önünden, Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan eski Madımak oteline doğru yürüyüşe geçeceklerini ifade etti.