KCK operasyonları çerçevesinde tutuklanarak Kandıra F Tipi cezaevine konan ve üç ayı aşkın süredir tutuklu bulunan yayıncı Ragıp Zarakolu ve diğer KCK davası tutuklularının durumunu protesto çerçevesinde “Kitaplar ses veriyor” etkinliği düzenlenmeye başladı.

 

Cumartesi günleri saat 13.00’de başlayacak etkinlikte ilk okumayı yazar Doğan Akhanlı Belge Yayınlarında yaptı. Almanya’da yaşayan zorunlu göçmen Akhanlı, Ragıp Zarakolu’nu ziyaret ve haksız tutuklamaları protesto için Türkiye’ye gelmişti.

 

“Kürt”, “Ermeni” ve “işkence mağduru -mülteci“ eksenli üç kitabından okuma yapan Doğan Akhanlı, okuduğu metinlerle kitapseverlerin hayranlığını kazandı.

 

Bu çerçevede 18 Şubat tarihinde yapılacak ikinci okumayı Vedat Türkali gerçekleştirecek. Vedat Türkali kitapları ve sesi ile Belge Yayınlarının bulunduğu Sultanahmet Binbirdirek İşhanı’na gelerek tüm tutuklu yayıncı-gazeteci ve politikacıların haksız tutuklanmalarını da protesto edecek.

 

Yazarlar, şairler ve kitapseverler; tüm kitapseverleri ve insan hakları savunucularını kitapların sesini dinlemeye ve bu mütevazı protesto etkinliğine bekliyorlar.

DEMOKRAT HABER