Son birkaç yılda sıkça dile getirilmekte olan bir görüşe göre Türkiye, Kürt sorunu bağlamında yeniden 1990’lı yıllara sürüklenmekte. Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Demokratikleşme Programı, bu tespitten hareketle, Kürt meselesinin yakın geçmişini ve bugününü bir kez daha tartışmaya açıyor; düzenlediği panel ile Kürt meselesini, 1990’lar-günümüz karşılaştırması ekseninde ve özellikle öne çıkan dört ana tema –ana akım medya; devlet politikaları; Kürt siyasi hareketleri; insan haklar ihlalleri– üzerinden ele almayı amaçlıyor. Konuşmacılar panelde, geçmiş yirmi yıla ilişkin deneyimlerini, gözlemlerini ve değerlendirmelerini yukarıdaki bu dört başlık etrafında dile getirecekler.

 

Panelde aynı zamanda TESEV Demokratikleşme Programı’nın, “Sessizlik Bulutunu Dağıtmak: Yerinden Edilmişlik Hikâyeleri Üzerinden Barışçıl bir Ulusal Diyalog Yaratmaya Doğru” başlıklı proje kapsamında yayına hazırladığı, “Adaletin Kıyısında: ‘Zorunlu’ Göç Sonrasında Devlet ve Kürtler” başlıklı rapor kamuoyuyla paylaşılacaktır.

 

“Türkiye Başa mı Dönüyor? Kürt Meselesi’nde 1990’lar ve Bugün” başlıklı panel 9 Şubat 2012, Perşembe günü saat 15’te Bankalar Caddesi, Minerva Han, No. 2 Karaköy’de gerçekleştiriliyor.

 

Program:

14:45 – 15:00 Kayıt ve Kahve İkramı

15:00 – 17:30 Açılış Konuşması

Panel: Türkiye Başa mı Dönüyor? Kürt Meselesi’nde 1990’lar ve Bugün

Cevat Öneş, MİT Eski Müsteşar Yardımcısı - Devlet politikaları

Eren Keskin, Avukat ve İnsan Hakları Savunucusu - İnsan hakları ihlalleri

Feridun Yazar, HEP Eski Genel Başkanı ve Avukat - Kürt siyasi hareketleri

Hasan Cemal, Milliyet Gazetesi Yazarı - Ana akım medya

Moderatör: Dilek Kurban, TESEV Demokratikleşme Programı

17:30 - 18:30 Soru - Cevap

LCV: Bahar Demir, +90 212 292 89 03, [email protected]

Bilgi için: Zeynep Başer, +90 212 292 89 03 (dahili 131), [email protected]

 

Demokrat Haber