2 Temmuz 1993’te yakılarak öldürülenler için katliamın 22. yıl dönümü dolayısıyla eski Madımak Oteli önünde anma düzenlendi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi Madımak Oteli’ne sloganlarla yürüdü.

Çevre şehirlerden gelen on binlerce yurttaş polisin önlemlerine rağmen törenin yapılacağı Madımak’a yürüdü.

Anmaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul Milletvekilleri Turgut Öker ve Ali Kenanoğlu ile Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile aynı zamanda Sivas davası avukatlarından olan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Madımak’ta hayatını kaybeden şair Metin Altıok’un CHP’den İzmir Milletvekili olan kızı Zeynep Altıok Akatlı da katıldı.

22 yıl sonra ilk defa Sivas’a giden Akatlı, ”22 yıl buraya gelmeyi beceremedim. Duygusal olarak benim için zor bir şeydi” dedi. Akatlı şunları söyledi:

“22 yıl sonra ilk kez şimdi başka bir sorumlulukla burada olmak istedim. Duygularımı anlatmak çok zor, söyleyecek çok da bir şey yok. Söylenmesi gerekenler 22 yıldır söylenmedi, yapılması gerekenler 22 yıldır yapılmadı.

“Bize de 22 yıl sonra burada ailelerimizle, kol kola, yan yana mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğimizi haykırmak düştü.

“Davamız zaman aşımına uğradığı zaman ‘hayırlı olsun’ diyenler utanmadılar. Biz onların yerine de utanıyoruz.

“Tüm faili meçhul siyasi cinayetlerimizin aydınlatılması için tüm katliamların adalete kavuşması için çabalarımız sürecek. Mücadelemizi hiç bırakmayacağız.” (imc tv)