Batman’a bağlı Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda Ermeni asker Sevag Balıkçı’nın, Kıvanç Ağaoğlu adlı bir askerin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirmesiyle ilgili davaya 7 Eylül Cuma günü Diyarbakır’da devam edilecek.

 

Sevag davasına dikkat çekmek amacıyla 5 Eylül Çarşamba günü saat 19.00’da Taksim Meydanı’nda bir basın açıklaması yapacak olan Nor Zartonk İnisiyatifi, ‘Sevag’ın katili tutuklansın, zihniyeti yargılansın’ başlıklı bir çağrı metni yayımladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

“Geçtiğimiz yıl 24 Nisan’da, zorunlu askerliğini yaparken silah arkadaşı tarafından vurularak öldürüldü Sevag. Öldürülmesinin üzerinden yaklaşık 1 yıl 4 ay geçti ama katil zanlısı hâlâ serbest! Davanın Diyarbakır’da görülüyor olması, davayı kamuoyunun yakından takip etmesini zorlaştırıyor. Bu adalet kavgasında tüm Ermeni halkını, anti-militaristleri ve vicdan sahibi herkesi Balıkçı ailesinin yanında olmaya ve davayı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bunun bir adımı olarak herkesi 5 Eylül Çarşamba günü 19:00′da Taksim Meydanı’nda adalet için bir olmaya davet ediyoruz. Sevag’ın katil zanlısı tutuklansın, ırkçı zihniyet yargılansın!” (Agos)