Murat Özten / Demokrat Haber

I am_we interactive / ben_bizim interaktif sosyal medya fotoğraf günlüğü projesinin uluslararası ikinci sanat sergisi 18 Mayıs 2013 tarihinde İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde açılıyor.

31 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek serginin bu yılki teması “İlişkiler“.

Etkinliğe İzmir ve İzmir dışından da bir katılım bekleniyor.

i am_we interactive / ben_bizim interactive, iki yıla yakındır yürüyen bir sosyal medya fotoğraf günlüğü projesi. Birinci uluslararası sergi geçen yıl Stuttgart'da yapılmıştı.

Bu küresel internet-sanat projesi, Almanya’da yaşayan medya sanatçısı Wolf Nkole Helzle tarafından, izleyicinin katılımını sağlamak üzere tasarlandı. Proje kapsamında özel olarak geliştirilmiş bir internet platformu kullanılarak, dünyanın çeşitli uluslarından profesyonel ve amatör fotoğrafçılarının kendi fotoğraf günlüklerini tutmalarına olanak sağlanıyor.

Platforma yüklenen bütün fotoğraflar kullanılarak oluşturulan sanal bir mozaik, her an, yeni fotoğraflar eklendikçe değişerek sitede yer alıyor. Bu sürekli değişen büyük resim, “interaktif imge”, sergi sırasında internet aracılığıyla izlenebilecek.

“GELİN TANIŞ OLALIM”

İkinci yıl teması “İlişkiler“ olan serginin bu yılki çağrı cümlesi Yunus Emre’den ödünç alınma: Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz.

İki günlük sempozyumun birinci günü akşamı bir kokteylle açılış yapılacak. Sergide 8 ülkeden 29 katılımcının eserleri yer alacak. İki gün sürecek sempozyumun programı şöyle:

18 Mayıs, saat 13.00 açılış ve tanıtım konuşmaları:

Reşat Kutucular (TR), ekonomist; Wolf Nkole Helzle (D), “I am we_interactive image“, projesinin kurucusu, medya sanatçısı;

Prof. Dr. Semiramis Yağcıoğlu (TR): “Daha Adil Bir Dünya İçin Empati“;

Hülya Soyşekerci (TR): “Sosyal Medya, Edebiyat ve İnsan İlişkileri“.

18 Mayıs, saat 18.00: Sergi açılışı ve kokteyl Nuray Önoğlu (TR) tarafından yapılacak hoş geldiniz konuşmasını izleyerek sanatçı Mirja Wellmann (D) bir dinleme performansı gerçekleştirecek ve ardından Wolf Nkole Helzle (D) eşliğinde sergi gezilecek.

19 Mayıs, 13.00 - 20.00: Sempozyum Ananda Giri, One World Academy öğretmeni (IN): “I AM WE“ Temasının Çeşitli Yönleri Hakkında;

Nuray Önoğlu (TR): “Yeni Arkadaşlık ve Paylaşma Yolları“;

German Zoeschinger, ISS International Space Station (D): “İnsanın Uzay Yolculuğu Deneyimi“,

Manfred Helzle, Electronik Mühendisi (D): “Küme Zekâsı“,

Mervi Rutanen, Çocuk Psikiyatristi (FI): “Fotoğraf ve İmgelerin Terapi Amacıyla Kullanımı“.

20 Mayıs, 10.00 - 20.00: Workshop Mervi Rutanen ve Ulla Halkola (FI) “Fotoğraf ve İmgelerin Terapi Amacıyla Kullanımı“.

http://www.interactive-image.org/en/

https://www.facebook.com/groups/allinone.interactive/