Ahmet Ümit, Emin İgus, Timur Selçuk, Cevat Çapan, Haydar Ergülen, Sennur Sezer gibi sanat ve edebiyat dünyasından pek çok ismin destek verdiği ve yaklaşık bir yıldır devam eden ‘Ruhi Su 100 Etkinlikleri", 30 Aralık Pazar günü, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde verilecek konserle son bulacak.

Türküler üzerine gerçekleştirdiği benzersiz çalışmaları, yorumu ve sazıyla bir döneme damgasını vuran Ruhi Su'nun doğumunun 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen Ruhi Su 100 Etkinlikleri, 30 Aralık Pazar günü, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde verilecek kapanış konseri ile son bulacak. Büyük ustanın sanatını, toplumculuk anlayışını, hayatını, amaçlarını yaşatmak, geliştirmek, geleceğe taşımak amacıyla Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen konserde Cahit Berkay, Emin İgüs, Güvenç Dağüstün, Karabey Aydoğan, Yusuf Başaran gibi sanatçıların yanı sıra Ruhi Su Dostlar Korosu, Bilkar Ruhi Su Çocuk Korosu, Grup Yorum ve Shaman Dans Tiyatrosu da sahne alacak. Saat 19:00'da başlayacak olan konser, bir yıl boyunca gerçekleştirilen diğer etkinliklerde olduğu gibi ücretsiz izlenebilecek.

RUHİ SU 100 ETKİNLİKLERİ KAPANIŞ KONSERİ

Yer: Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi

Tarih: 30 Aralık, Pazar  Saat: 19:00

Adres: Gülsuyu Mah. Nar Sok. E5 Yan Yol Üzeri Maltepe/İstanbul

DOĞUMUNUN 100’ÜNCÜ YILINDA 20’Yİ AŞKIN ETKİNLİK

Yaklaşık bir yıldır devam eden Ruhi Su 100 Etkinlikleri'ne Ahmet Ümit, Emin İgus, Timur Selçuk, Cevat Çapan, Haydar Ergülen, Sennur Sezer, Hilmi Etikan gibi sanat ve edebiyat dünyasından önemli isimler destek verdi. Ruhi Su 100 kapsamında imza günleri, sergiler, konserler, paneller, film gösterimlerinden oluşan 20'yi aşkın etkinlik organize edildi.  

Ada Müzik, Everest Yayınları, Mucizeler Dükkanı, Media Partner İletişim Danışmanlığı, Prima Uygulama Atölyesi, Teona İletişim, Aşina Kafe ve Fides Mali Müşavirlik'in proje ortağı olduğu Ruhi Su 100 Etkinlikleri'ne, Şişli, Beşiktaş, Maltepe, Ankara, Çankaya belediyeleri ile Mimar Sinan Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Boğaziçi Caz Korosu, Shaman Dans Tiyatrosu, TMMOB Mimarlar Odası, DİSK, Homur Mizah ve Karikatür Grubu gibi kurum, kuruluş ve STK'lar da destek verdi.

Ruhi Su, doğumunun 100’üncü yılında 20’yi aşkın etkinlikle anıldı

ETKİNLİK KAPSAMINDA NELER YAPILDI?

             Ruhi Su 100 Etkinlikleri 07 Nisan Pazartesi günü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu’nda düzenlenen basın toplantısıyla başladı. Toplantıya Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ilgın Su, MSGSÜ Rektör Yardımcısı Caner Karavit, Ruhi Su’nun öğrencilerinden Karabey Aydoğan, Ruhi Su Dostlar Korosu Şefi Berktay T. Akyıldız, proje danışmanı Şehnaz Layıkel ve etkinlik koordinatörü Figen Çöloğlu konuşmacı olarak katıldı.

             08 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen “Ruhi Su Müziği Üzerine” isimli panele Timur Selçuk, Cevat Çapan, Haydar Ergülen ve Şennur Sezer konuşmacı olarak katıldı.

             09 Mayıs Çarşamba günü Yönetmen Hilmi Etikan’ın katılımıyla “Ruhi Su Belgeseli"nin gösterimi yapıldı.

             16 Mayıs'ta, Tophane-i Amire’de Ruhi Su 100 etkinliklerinin önemli duraklarından birisi olan “RuhiSuyüz Sergisi" açıldı. Sergide Ruhi Su’nun sazları, cezaevinde ürettiği el işleri ve fotoğraflarının yanı sıra çok sayıda özel eşyası yer aldı.

             Polisiye romanlarıyla ünlü yazar Ahmet Ümit, 26 Mayıs Cumartesi günü, Tophane-i Amire’de “Sultanı Öldürmek” isimli kitabını imzaladı. Aynı gün, uluslararası başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Boğaziçi Caz Korosu da şef Masis Aram Gözbek ile birlikte Ruhi Su için şarkılar seslendirdi.

             37 yıl önce kurulan Ruhi Su Dostlar Korosu etkinlik süresi boyunca 10'a yakın konser verdi.

             Müzik öğretmeni yetiştiren üniversitelerle müzik bölümlerinde okuyan öğrencilerin katıldığı “Çoksesli Türkü Düzenleme Yarışması” düzenlendi.

             Ruhi Su Dostlar Korosu’nun ilk üyeleri arasında yer alan ve 1981’de dört müzisyen arkadaşıyla birlikte Ezginin Günlüğü'nü kuran Emin İgüs, 10 Mayıs Perşembe günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde konser verdi.

             Karabey Aydoğan, 9 Haziran'da, Londra’da bulunan St. Mark's Chic kilisesinde bir konser verdi. Ruhi Su Kültür Derneği ve Anatolian Centre işbirliğiyle düzenlenen "Ruhi Su Centenary" konseri büyük ilgi gördü. Gecede Ruhi Su'nun Avusturalya konserinin konu edildiği belgesel film de gösterildi.

             Büyük usta 21 Eylül Cuma günü, 31 yıl önce gittiği Avustralya’da anıldı. 10 gün süren "Melbourne 100. Yıl Kutlamaları", bugüne kadar yurtdışında Ruhi Su için düzenlenen en kapsamlı etkinlik oldu.

             15 Aralık Cumartesi günü Homur Mizah ve Karikatür Grubu'nun destekleriyle, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nda "Ruhi Su Karikatür Sergisi", gerçekleştirildi. Sergiye 86 karikatürle 76 çizer katıldı.

(Demokrat Haber)