Ressam Süha Senir’in 12. Kişisel Suluboya Resim Sergisi’nin açılışı Cumartesi günü Bozcaada’da gerçekleşti. 73 yaşındaki sanatçının sergisindeki tüm resimler Bozcaada çalışmalarından oluşuyor.



Bozcaada - Armagrandi Sanat Galerisi’nde 12. Kişisel Suluboya Resim Sergisi’ni gerçekleştiren Süha Senir’in sergi açılışına katılım yoğundu. Cumartesi akşamı gerçekleşen açılış kokteyline Bozcaadalı sanatseverlerin yanı sıra Senir’in birçok ilden dostları da yoğun ilgi gösterdi.



Kokteylin ardından galerinin sanat direktörlüğünü yapan Cemil Onay, “Başarılı bir sergi oldu. Çok mutlu oldum. Uzun süredir bu kadar kalabalık bir açılış Bozcaada’da gerçekleşmemişti” dedi.



Yaklaşık iki yıl önce Bozcaada resimleri üzerine eskizlere başlayan fakat rahatsızlanarak uzun ve ağır bir tedavi süreci geçiren Süha Senir sergi için, “Ağır bir tedavi süreci sonrası aşağı yukarı 5 haftalık bir süreçte 26 çalışma ile bu sergiyi hazırladım. Bu benim 12. sergimdi. Bundan önceki sergilerime aylarca hazırlanmıştım. Ama bu sergi kısa sürede gerçekleşmek zorunda kaldı. Belki de gördüğüm tedavinin dopingiydi” dedi. Önümüzdeki aylarda Çanakkale ve İstanbul’da da sergiler açacak Süha Senir’in Bozcaada sergisi 27 Ağustos Cumartesi gününe dek Armagrandi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine açık.



Süha Senir kimdir?

1944 İstanbul doğumlu olup, Basın emeklisidir. Güzel Sanatlar ile ilgili olarak akademik eğitimi yoktur. Bu konuda ders ya da kurs almamıştır.



Küçük yaşlarda hem eğitimini hem çalışma yaşamını sürdürebilmek amacıyla İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Dekor – Kostüm Bölümü’ne sınavla girip 4 yıl çalışmıştır. Aynı koşullarla İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde Dekor – Kostüm Bölümü’nde Dekor Asistanı olarak 7 yıl görev almıştır. Daha sonra Basın’dan gelen teklif ile 18 yıl sırasıyla Milliyet Sanat Dergisi, Yeni Asır Gazetesi, Hürriyet Gazetesi ve Günaydın Gazetesi’nde hem Grafiker hem de Sayfa Tasarımcısı olarak görev almıştır. Günaydın Gazetesi’nden de 1992 yılında emekliye ayrılmıştır. Emeklilik sonrası 15 yıl Vatan Hastaneler Grubu Matbaası’nda Grafik Tasarım ve medikal fuarlarda Dekoratör olarak çalışmıştır.



Bugüne dek 12 kez kişisel sergi açıp, 7 kez de karma resim sergisine katılmıştır. 2 adet yağlı boya tuval resim Tekel Genel Müdürlüğü Özel Koleksiyonu’nda, 1 adet yağlı boya resim Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi Özel Koleksiyonu’nda, 1 adet yağlı boya tuval resim de Kültür Bakanlığı Özel Koleksiyonu’nda bulunmaktadır.