Deneysel müzikleri ve çok kültürlü yapısıyla adını dünyaya duyuran Rastak ilk kez İstanbul’da konser verecek. Toranj Event Organizatin (TEO) tarafından organize edilen ve 23 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde dinleyicisiyle buluşacak olan İran çağdaş halk müziği grubu Rastak, İstanbul’un ardından 25 Kasım’da da Diyarbakır’da olacak.

İranlı Grup Rastak ilk kez İstanbul'da

İran çağdaş halk müziğinin son yıllarda en çok tanınan gruplarından Rastak,23-25 Kasım günlerinde Türkiye’de iki konser verecek. Deneysel çalışmalara imza atan grubun ilk durağı 23 Kasım’da verecekleri İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi olacak. 25 Kasım’da da Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

Deneysel müzikleriyle sınırları aşan Rastak ezgiye ve söze sadık bir grup olmanın yanı sıra, derin bir kültürel ve tarihi arka plana sahip olan İran, Kürt ve Azeri müziğini geleneksel enstrümanlar ve modern ritimli formlarla yeniden yorumluyor. Dünyaca tanınan Rastak, Farsça, Kürtçe, Azerice, başta olmak üzere İran’daki tüm dillerde şarkılar söylüyor. Grup, 13’ü müzisyen 20’ye yakın elemanıyla yirmi yıllık müzik serüvenine dört müzik albümü, film müzikleri, sayısız yurtiçi ve yurtdışı konser ile ödüller sığdırdı. Çok kültürlü müzikte dünyada önde gelen gruplar arasında yer alan Rastak’ın kurucusu Siamak Sepehri..

RASTAK DÜNYANIN HER YERİNDE

1997 yılında deneysel çalışmalar ve çokkültürlü yapısıyla adını duyuran Rastak, Kürtçe, Farsça, Arapça, Türkçe ve İran’da konuşulan diğer dillerde müzik yapıyor. Grup şimdiye kadar Rangvarehaye Kohan (Ses, 2007), Hameye Aghvame Man (Video, 2010), Sornaye Norouz (Video, 2013), Miane Khorshidhaye Hamisheh adlı albümler yayınladı. Ayrıca İran, İngiltere, Avusturya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İsveç, ABD, Kanada, Avustralya, Hindistan, Japonya, Malezya, Şili, Polonya, Türkiye, Gürcistan, Belçika, Umman, Beyaz Rusya, BAE gibi ülkelerde konserler verdi. Rastak aynı zamanda bir dizi ulusal ve uluslararası festivalden de ödül aldı.

Rastak 2014 yılında Diyarbakır’da Dicle Firat Kültür Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programa katılmış ve Horasanlı Kürt sanatçı Yelda Abbasi ile birlikte konser vermişlerdi.

GRUP ÜYELERİ

Siroos Sepehri (Grup lideri ve yönetmen, tar), Farzad Moradi (Vokalist, dotar, setar, kopuz), Behzad Moradi (Vokalist, tef ve perküsyon), Akbar Esmaeilipour (Tar ve ud), Yavar Ahmadifar (Tef ve perküsyon), Saba Jamali (Kanun), Omid Mostafavi (Tombak ve perküsyon), Dina Doosti (Kemençe, qeychak), Farzad Khorshidsavar (Tef ve perküsyon), Hamed Boland Hemmat (Ney, sorna) ve Sepehr Saadati (Çift bas) grup üyeleri arasında yer alıyor.

Biletler biletix’te...

http://www.biletix.com/etkinlik/UA039/ISTANBUL/tr

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

Tarih saat: 23 Kasım /21:00