İstanbul Özgür Üniversite’de 3 ay sürecek Bahar dönemi seminerleri, 26 Mart Cumartesi saat 15.00’te Fikret Başkaya’nın “Kapitalizmden Çıkmak”  başlığıyla vereceği seminer ile başlayacak. Önceki dönemler de olduğu gibi bu dönemde seminer programı birbirinden ilgi çekici dersler içeriyor.

Türkiye’deki üniversite sistemine karşı bir tepki olarak ortaya çıkan Özgür Üniversite, Türkiye ve Orta Doğu Forumu Vakfı çatısı altında kolektif bilinçle çalışmalarını sürdürüyor. İşçiden memura, öğrenciden öğretmene her kesimden öğrencinin bulunduğu üniversitede felsefe, tarih, siyaset, politika, edebiyat, resim, fotoğraf, sinema dersleri veriliyor.

Bahar dönemi 3 aylık bir süreyi kapsayacak

İstiklal Caddesi, Kumbaracı Yokuşunda faaliyetlerini sürdüren Özgür Üniversite, 26 Mart Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın ‘Kapitalizmden Çıkmak’ başlıklı semineri ile bahar dönemine başlayacak. Cumartesi seminerlerinin bu dönemki konu başlığı ise,“Arap dünyasında ve Ortadoğu’da yeni dönem”. Cumartesi seminerleri dizisi içerisinde Fulya Atacan, Mete Çubukçu, Erdoğan Aydın, Gün Zileli, Ersen Olgaç, Ayça Söylemez ve Doğan Şahin gibi isimler konuyu tartışacaklar.

Ufuk açıcı seminer programı

Bahar dönemi boyunca ders verecek bazı isimler ve ders isimleri ise şöyle: Marx, Engels, Tarihi Maddecilik Ve Osmanlı Toplumu- Taner Timur, Firavun ve Fellah: Arap Devrimine Bakışlar - Sungur Savran - Levent Dölek - Onur Koyunlu, Bir Film Nasıl Okunur- Ali Şimşek, Siyaset Bilim ve Türkiye Siyaseti- Cengiz Çağla, 20.yy siyaset Tarihi- İlker Aktügün, Türkiye Yakın Dönem Siyasi Tarihi üzerine Konferanslar- Faik Gür, Dünden Bugüne Spor- Metin Kurt ve Veysel Atayman, Politik Filimler ve Tartışmalar- Gün Zileli ve Arif Arslan, Akıl Var Mantık Var-Modern Deneyci Felsefenin Doğuşu: John Locke- Levent Safalı. Cengiz Gündoğdu, Erkut Sezgin, Ali Rıza Tura, Ali Naki Gündoğdu ve Galip Kılıç’ın verdikleri felsefe atölyeleri de çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Resim ve Fotoğraf atölyeleri de proje çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kayıt için geç kalmamalı!

Her dönem çalışmaları yoğun ilgi ile takip edilen Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da  (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.