OCAK AYI TARİH BULUŞMALARI TARİH SEVERLERİ BEKLİYOR

2011 Ocak ayı tarih severler için yine bir dolu etkinlikle geçecek.

1-İSTANBUL / SARIYER / SADBERK HANIM MÜZESİ

Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi’nde 8 Ocak –24 Nisan 2011 tarihleri arasında “Hanedan ve Kamera-Osmanlı Sarayından Portreler” sergisi ziyarete açık kalacaktır. Sergide, Ömer M. Koç Koleksiyonundan seçilen Osmanlı sultanları ve hanedan üyelerine ait çoğunluğu saray fotoğrafçıları tarafından çekilen, bir kısmı imzalı ve ithaflı portre fotoğrafları yer alacaktır. Bu fotoğraflar, Osmanlı hanedan üyeleri arasında porte fotoğraflarına duyulan özel ilgiyi ve bu ilgi nedeniyle portre fotoğrafçılığının teknik ve sanatsal açıdan erişmiş olduğu yüksek seviyeye dikkat çekilmektedir. (http://www.sadberkhanimmuzesi.org.tr)

2-ÇANAKKALE /  “Kentte Esnaflar I” süreli sergi (07 Ocak 2011 – 04 Mart 2011)

 2011 yılının ilk süreli sergisi“Kentte Esnaflar I”, emek ve sermayeleri ile her gün kente hizmet veren Esnaf ve Sanatkarlara ayrıldı. Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine kayıtlı 21000 esnafın tamamını bir kerede sergiye taşımanın imkansızlığının farkındalığı ile başlatılan çalışma farklı dönemlerde yenilenerek sürecek. Her süreli sergide olduğu gibi bu süreçte de ulaşılabilen esnaflar ile gerçekleştirilen röportajlar ile anıları kayıt altına alınırken geçmişten günümüze esnaflara ait fotoğraf ve belgelera arşive kazandırılarak kent ile paylaşılacak. “Kentte Esnaflar I” sergisi Kent Müzesi çevresinde yer alan Tarihi Aşağı Çarşı esnaflarından oluşturuldu. 07 Ocak 2011 Cuma gün, saat 18.00’de gerçekleşecek ilk gün buluşması ile ziyarete açılacak sergi 04 Mart 2011 tarihine kadar sürecek. (http://www.canakkale.bel.tr )

3-İSTANBUL / REZAN HAS MÜZESİ

Kayıp Dillerin Fısıldadıkları 14 Ekim 2010 - 30 Ocak 2011
C Blok Sergi Salonu
1.Küçükasya Tarihi ve Epigrafyası Sempozyumu kapsamında düzenlenen sergi, M.Ö. II - M.S. VI. yüzyıl tarihleri arasında Anadolu’da ele geçen epigrafik malzemeler ışığında, insanoğlunun uygarlaşma sürecini etkileyen kültürel etkileşimlerden, dini inanışlara, ticari ilişkilerden, günlük hayatı belirleyen sosyal olgulara değin geniş bir veri sunmaktadır. ( http://www.rhm.org.tr )


4- İSTANBUL / EMİRGAN / SAKIP SABANCI MÜZESİ

“Ağa Han Müzesi Hazineleri” Sakıp Sabancı Müzesi’nde…
S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, “Ağa Han Müzesi Hazineleri” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında, 5 Kasım 2010 - 27 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleşmekte olan sergi, en değerli İslam sanat eserleri koleksiyonlarından biri olan Ağa Han koleksiyonunun seçkin örneklerini sanatseverlerle buluşturuyor.

5- İSTANBUL / BEYOĞLU / MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI
Söyleşi: "100. Yılında Meksika'da Kesintili Devrim" - / Masis Kürkçügil
TARİH : 14 OCAK CUMA   SAAT 19.00
NTVTARİH dergisi yayın kurulu üyesi yazar Masis Kürkçigil derginin aralık sayısında Meksika devrimini yazmak için Meksika’ya gitmiş ve yerinde devrimin dününü, bugüne etkilerini yazmıştı. Şimdi de deneyimini ve 100 yıl önce Meksika’da neler olduğunu anlatıyor.

6- ANTALYA / AKMED KALEİÇİ MÜZESİ

 KONFERANS : 1881’den 2010’a Assos Kazıları  / Prof. Dr. Nurettin Aslan
TARİH : 15 Ocak 2011  SAAT 14.30  AKMED KONFERANS SALONU

7- İSTANBUL / KADIKÖY / TARİHÇİ KİTAPEVİ
METİN GÖKÇAY “YENİKAPI KAZILARI” KONULU SÖYLEŞİSİNDE YENİKAPI MARMARAY VE METRO KAZILARINDAKİ BULUNTULARLA İLGİLİ BİLGİLERİ PAYLAŞACAK.
15 OCAK 2011 CUMARTESİ SAAT 15.00-17.00

8- ANKARA / ULUS / FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ

MARİANNE VE GERMANİA 21 Ocak - 13 Şubat 2011 / CER Modern Ulus
Almanya Büyükelçiliği’nin işbirliğiyle hazırlanmış, karikatürlerden oluşan bir Fransız-Alman hikayesi...Fransız – Alman dostluğunu pekiştiren Elysée Antlaşması’nın 48.yıldönümü dolayısıyla Fransa ve Almanya Büyükelçilikleri ile Fransız Kültür Merkezi, iki ülke tarihini 1550’lerden itibaren ele alan bir sergi düzenliyor. (http://www.ccclank.com)

9-ANTALYA / AKMED KALEİÇİ MÜZESİ

Konferans : Hasankeyf Gerçeği / Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam
Tarih : 29 Ocak 2011  Saat : 14.30 / AKMED Konferans Salonu
(http://akmed.kaleicimuzesi.com )


DEMOKRAT HABER