Londra merkezli çalışmalarını sürdüren Centre for Turkey Studies- CTS (Türkiye araştırmaları merkezi), Eylül ayında düzenleyeceği programlar kapsamında Türkiye'den tanınmış akademisyen ve gazeteci Nuray Mert'i Londra'da ağırlayacak.

 

Nuray Mert, CTS'in misafiri olarak 5 Eylül Çarşamba akşamı saat 7-9 arası Britanya Parlementosu’nda "Güç ve Otorite" başlıklı bir sunumda bulunacak. İşçi Partili milletvekili Seema Malhotra'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıya yoğun ilgi bekleniyor.

 

CTS'nin düzenlediği Westminster Forum toplantıları kapsamında gerçekleşecek olan forum'da "Güç ve Otorite" konseptleri içerisinde Kürt sorunu ve AKP hükümetine ilişkin değerlendirmelerde bulunması beklenen Nuray Mert'in Arap Baharı, Demokrasi ve İslam konularına da değinmesi bekleniyor.

 

İstanbul Üniversitesi Ekonomi bölümünde öğretim görevlisi olarak akademik çalışmalarını sürdüren Nuray Mert, aynı zamanda köşe yazarlığı da yapıyordu. Bir süre Televizyon programcılığı da yapan Nuray Mert'in programı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirildikten sonra yayından kaldırılmıştı. Aynı dönemde Milliyet gazetesindeki köşe yazılarına da son verilen Nuray Mert İMCTV’de Ayşegül Doğan’la Gündem Müzakere programında Pazartesi günleri 20:45’te ilgiyle izleniyor. (Demokrat Haber Londra)