Çok yönlü sanatçı Muzaffer Oruçoğlu’nun, Antagonizma (Uzlaşmaz zıtlık) resim sergisi Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ikinci kez açılacak. Sergi daha önce İstanbul Mephisto Kitapevi'nde sergilenmişti.

29 Eylül ile 26 Ekim tarihleri arasında açılacak olan kişisel resim sergisine tüm sanatseverler davetli.

Yıllardır sürgün hayatı yaşayan şair, yazar, ressam Muzaffer Oruçoğlu, "Antagonizma" isimli sergisiyle şimdi de Ankaralı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Oruçoğlu, resim ve edebiyat eserleri vermeye 1986'da sürgün gittiği Yunanistan'da başladı. 1972'de Türkiye Komünist Partisi (M-L) kurucuları arasında yer alan 1947 Kars doğumlu sanatçı 1973'te sıkıyönetim mahkemelerindeki yargılanmasının ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 13 yıllık hapislikten sonra serbest bırakıldı.

Yunanistan ve Fransa'ya ardından Avustralya'ya yerleşti. Greensborough TAFE College ve Royal Melbourne Teknoloji Enstitüsün'ün Public Art bölümünde resim ve heykel öğrenimi gördü. Toplam altı ülkede altmışa yakın kişisel resim sergisi açtı. 13'ü roman, yedisi şiir, ikisi masal olmak üzere değişik türlerden 28 kitabı yayımlandı.

Antagonizma adıyla düzenlenen sergide, Oruçoğlu'nun akrilik, kolaj ve karışık teknikle yaptığı ve daha önceki İstanbul sergilerinde yer almayan yeni resimleri sergilenecek.

Oruçoğlu bu sergide yer alan resimlerin önemli bir bölümünün kendi iç çatışmasını, arayışını ve insana bakışını yansıttığını söylüyor. "19 Aralık Katliamında yaşamını yitirenlere" adanan sergi 29 Eylül ile 26 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Adres: Çağdaş Sanatlar Merkezi
Selanik Caddesi No: 41/13-14 Kat: 6 Çankaya/Ankara

Detaylı bilgi ve bazı çalışmaları görmek için www.muzafferorucoglu.com sitesini ziyaret edebilirsiniz...

DEMOKRAT HABER