Tunceli Belediyesi tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Munzur Doğa ve Kültür Festivali, başladı. Festival kapsamında konser, panel ve çok sayıda sanatsal etkinlik düzenlenecek.

Her yıl yapılan festivalin bu yılki ana teması: Dersim'de kültürel ve ekolojik kırıma hayır, diren Dersim.

Tunceli Belediyesi önünde yapılan etkinliğe Belediye Başkanı Edibe Şahin, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda kurum temsilcisi ile Tuncelililer katıldı.

DERSİM'DE 4 MEVSİM

Etkinlik, Varvara Halk Oyunları grubunun gösterimi ile başladı. Ardından Tunceli'nin yerel fotoğrafçıların çektiği "Dersim'de 4 mevsim fotoğraf" sergisinin açılışı yapıldı.

Burada konuşma yapan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Munzur Festivali'nin amatörlerin ve profesyonellerin bir araya gelme fırsatı yarattığını söyledi. Şahin, kısa konuşmasının ardından kurdeleyi keserek sergiyi ziyarete açtı.

"Dersim'de Aleviliğin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu panelin ardından festival, konser ile devam edecek.

Festivalin kitlesel açılışı ise Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilecek konser ile yapılacak. GMK Çocuk Korosu, Grup İsyan Ateşi, Abdal Haluk Tolga İlhan, Erdal Erzincan, İlkay Akkaya ve Grup Vardiya Tuncelililerle buluşacak.

BİNLERCE KİŞİ KENTE AKIN ETTİ

Her yıl yapılan festival nedeniyle yine ülkenin ve dünyanın dört bir yanından başta Dersimliler olmak üzere binlerce kişi kente akın etti.

Günler öncesinden hazırlıkların yapıldığı kentin bir çok noktasına çadır kentler kuruldu. İl merkezi ve tüm ilçelerin merkezlerinden siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri tarafından kitap, gazete stantları oluşturuldu. Kent merkezinin yanı sıra aynı anda bir çok ilçede de kültürel etkinlikler düzenleniyor. (ETHA)