Filmmor Kadın Filmleri Festivali 11 Mart akşamı İstanbul'da başlıyor. Festivalin açılış konuşmasını Lisa Çalan yapacak. 12 Mart 12:00'da başlayacak festival 30 Nisan'a kadar 7 haftada 7 şehir dolaşacak.

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 14. kez perdelerini açıyor. 11 Mart Cuma akşamı Maskot'ta düzenlenecek olan törende Festival'in açılış konuşmasını 5 Haziran 2015'te IŞİD’in Diyarbakır'daki saldırısında bacaklarını kaybeden ve protez tedavisi halen Almanya'da devam eden sinemacı Lisa Çalan törene canlı bağlantıyla katılacak.

Filmmor'un geleneksel Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü Leyla Toprak'a verilecek, Kobani'de IŞİD'e direnen gerilla kadınların öyküsünü deneysel bir biçemle anlatan Uzak mı... / Distant... / Dûr e... filminin gala gösterimi yapılacak.

Açılış töreni Fulya Özlem ve Akustik Kabare'nin Akdeniz'den Latin Amerika'ya uzanan geniş bir coğrafyadan, Rönesans'tan 21. yüzyıl şehir hayatına dek farklı dönemlerden süzülen özgün ve özgür ezgileriyle sürecek.

14. YILDA 7 ŞEHİRDE 7 HAFTA

14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12 Mart'tan itibaren 7 hafta 7 şehirde sürecek.

İstanbul'da 12 Mart 12:00 senası ile başlayacak; Pera Müzesi, İtalyan Kültür Merkezi, Aynalı Geçit ve İstanbul Modern'de 20 Mart'a kadar sürecek. İstanbul'da 50 TL'lik kombine biletle, gezici festivalde ise ücretsiz izlenebilecek.

Festival İstanbul'un ardından Kadın Emeği Kolektifi ortaklığıyla 26-27 Mart'ta Hatay Tabip Odası'nda, Adana Kadın Platformu ortaklığıyla 2-3 Nisan'da Adana Seyhan Kültür Merkezi'nde, 9-10 Nisan'da Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ortaklığıyla Bodrum CineMarine Sinemaları'nda, Arîn Kadın Merkezi ortaklığıyla 16-17 Nisan'da Mardin Sinemardin'de, İzmir Kadın Dayanışma Derneği ve Bağımsız Kadın İnisiyatifi ortaklığıyla 23-24 Nisan'da İzmir DEÜ Desem'de, Van Kadın Derneği ortaklığıyla 29-30 Nisan'da Van YYÜ'nde...