Uluslararası bir kampanya olan #FootballPeople kapsamında düzenlenen “Kapsayıcı Futbolu Düşlemek” etkinliği 17 Ekim’de Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Futboldaki ayrımcılığa karşı eşitliği savunan uluslararası bir ağ olan Fare Network’ün her yıl Ekim ayında düzenlediği #FootballPeople kampanyası, bu yıl 10-24 Ekim tarihlerinde iki hafta boyunca 60 ülkede iki binden fazla etkinlikle gerçekleşiyor.

#FootballPeople hareketi bugün başlıyor!

Kampanya kapsamında; İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü, BİLGİ Gender ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği futbolda cinsiyet ayrımcılığıyla mücadelede alan açmak ve çeşitliliği kutlamak amacıyla 17 Ekim’de “Kapsayıcı Futbolu Düşlemek” adıyla tüm gün süren bir etkinlik düzenliyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle bu konuya yaklaşan, alanında uzman farklı bileşenlerin birbirini tanıyabileceği etkinlikte, “neler yapabiliriz?”, “ne istiyoruz?”, “beklentilerimiz neler?” sorularına birlikte cevap aranacak. Şiddetsizlik Merkezi ve BoMoVu (Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi) katkısı ile atölyeler düzenlenecek, deneyim paylaşım alanları yaratılacak ve interaktif katılımın öncelendiği forum tiyatro gerçekleştirilecek.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, #FootballPeople kampanyası kapsamında geçtiğimiz yıllarda, futbolda kadın ve LGBTİ+ görünürlüğünü artırmak, cinsiyetçilik, homofobi ve cinsel şiddete dair sessizliği kırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla panel, turnuva ve sosyal medya kampanyaları gerçekleştirmişti.

Dernek bu kez Bilgi Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği etkinlik öncesi herkesi #FootballPeople hareketinin bir parçası olmaya, #FutboldaCinsiyetçiliğeSon ve #FutbolHerkesİçindir etiketleri ile farkındalık yaratmaya çağırıyor, “Gelin, futbolu şiddetsiz bir dünya hayalimizle birleştirelim, kapsayıcı futbolu düşleyelim; birlikte öğrenip birlikte güçlenelim” diyerek; futbola ilgisi olan/olmayan, şiddetsiz bir spor hayal eden, futbol alanında üretilen şiddetten rahatsız olan herkesi etkinliğe davet ediyor.

---

Etkinlik programının detaylı bilgisi ise şöyle:

Tarih: 17 Ekim 2019, Saat: 10.00-18.00
Yer: Bilgi Üniversitesi santral
istanbul Kampüsü, Etkinlik Çadırı

Bir gün sürecek atölyeye sınırlı sayıda katılımcı dâhil edilecektir; katılım ücretsizdir. Atölye sonunda katılım belgesi verilecektir.

Atölyeye katılım formu doldurmak için tıklayın.
Etkinliğe katılım için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Başvuru için son tarih: 14 Ekim 2019, Pazartesi

İletişim: [email protected]
ATÖLYE PROGRAMI

10.00 Kayıt

10.30-10.45 Açılış Konuşmaları

10.45- 11.45 Tanışma egzersizi

11.45-12.00 Kahve arası

12.00- 13.15 Atölye I- Konuşmak istediklerimiz

13.15- 14.30 Öğle Yemeği

14.30-15.30 Atölye II- Engeller, güçlenme ve çözüm önerileri

15.30-15.45 Kahve arası

15.45- 16.15 Atölye III-Sunumlar

16.15-17.15 Forum tiyatro ile kapsayıcı futbola dair düşler

17.15- 17.45 Kapanış: Değerlendirme