Barış ve Demokrasi Partisi Kadın Meclisi’nin ev sahipliğinde ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin katılımıyla kadınlar İstanbul’da bir araya geliyor. Yurt dışından da kadınların deneyimlerini aktaracakları “Sosyalist Enternasyonal’in Bölgesel Kadın Toplantısı” ilk kez gerçekleşiyor.

Sosyalist, demokrat ve işçi sınıfı partilerinin ortak olduğu ülkelerarası bir organizasyon olan Sosyalist Enternasyonal’in üyelerine yaptığı çağrıyla 24 Haziran’da İstanbul’da buluşacak olan Akdeniz Bölgesi’nden kadınlar, çatışmalı süreçlerde diyalog ve müzakerede kadının rolünü tartışacaklar.

Ermenistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Fas, İspanya, İngiltere, Yunanistan, Filistin, Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’tan yola çıkan kadınlar, yanlarında getirecekleri deneyimleri paylaşacaklar. Türkiye’de devam eden çatışmalı sürece dair yüreklerinde hissettiklerini fikirleriyle birleştirecek olan kadınlar, çözüm için bir yol haritası çıkarmayı hedefliyor. Bu harita kadının gözünden, elinden ve yüreğinden çizilecek.

Sosyalist Enternasyonal’in Kadın Başkanı Pia Locatelli’nin açılışını yapacağı buluşmada, BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak da açılış konuşmacısı olarak bulunacak.

Uluslararası kadın kurumları ve siyasi partilerden katılımcıların yanı sıra, Türkiye’deki kadın kurumları, feminist ve siyasi örgütlerin de temsilci düzeyinde katılacağı toplantı sunumlarla başlayıp, Taxim Hill Otel’de gün boyunca devam edecek.

Toplantının Yapılacağı Yer:

24 Haziran Saat: 09.00 TAXIM HILL HOTEL Sıraselviler Cad. No 5 80090 / Taksim /İstanbul

www.taximhill.com