Sivas Katliamı’nın 20. Yıl dönümünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 23 Haziran’da İstanbul Kadıköy’de bir miting düzenliyor.

Türkiye’deki Alevi örgüleri, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel’de katledilen 33 canı anacak, “katliamı unutmadık” mesajı verecek.

İstanbul Kadıköy’de “Unutmadık, unutmayacağız” sloganı ile düzenlenen mitingte failleri cezalandırılmayan katliama ve AKP’nin inkarcı, asimilasyoncu politikalarına tepkiler dile getirilecek.

Mitinge, Taksim dayanışması başta olmak üzere DİSK, KESK gibi sendikalar, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda aydın, yazar ve sanatçının da katılması bekleniyor.

Hazırlıkları süren büyük buluşmada ayrıca, 3 haftadır süren Gezi direnişinde AKP hükümeti ve polisin uygulamalarına ve İstanbul'da inşasına başlanan 3. Köprüye Alevi katliamcısı Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim isminin verilmesine de tepki gösterilecek.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri adına yapılan açıklamada, "Madımak Katliamını unutturmayacağız ve Köprüye, sokağa, caddeye katillerin adını verdirmeyeceğiz. Laik demokratik bir Türkiye ve eşit yurttaşlık için insan, doğa, kültür ve inanç katliamına karşı biz Aleviler, Kadıköy'de tek ses, tek yürek olacağız ve tüm anti demokratik uygulamalara karşı güçlü bir ses yükselteceğiz" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül ise yaptığı açıklamada tüm emek ve demokrasi güçlerine, AKP hükümetinin 11 yıllık iktidarı boyunca uyguladığı tüm inkarcı, asimilasyoncu, savaş kışkırtıcısı şiddet politikalarına karşı birlikte ses çıkarma çağrısı yaptı.

Miting için 23 Haziran Pazar günü saat 15.00 itibariyle Söğütlüçeşme ve Numune Hastanesi önünde toplanmaya başlayacak olan kitle Haydarpaşa, Numune Hastanesi önü ve Söğütlüçeşme olmak üzere üç kol üzerinden Kadıköy Meydanı’na yürüyecek.

Miting Kadıköy İskele Meydanı'nda saat 16'da başlayacak. (ANF)