Trafikte hayatını kaybeden Meril Çiğdem Durmuş ve diğer bisikletlileri anmak için Ankara ve diğer illerle eşzamanlı olarak İzmir’de de 27 Temmuz 2013’de bisiklete saygı etkinliği yapıldı.

Türkiye’de 2012 yılında, trafik polisi sorumluluk bölgesindeki trafik kazalarında, 41 bisikletlinin öldüğünü, 4865 bisikletlinin yaralandığını, bu istatistiklerde yer almayan daha binlerce yaralı olacağını belirten bisikletliler, bunların 380 tanesinin İzmir’de gerçekleştiğine dikkati çektiler.

Her ay gerçekleştirdikleri Yeterli Çoğunluk(Critical Mass) için Konak’ta buluşup Alsancak’a ilerleyen bisikletliler, Sevinç Pastanesi önünde yola yatarak trafiği kestiler. Gazete haberlerine göre 2013’de İzmir’de trafik kazalarında 3 bisikletlinin öldüğünü belirterek, basın açıklaması sırasında yere yatırdıkları bisikletlerin üzerine, bu ölümlere dair gazete haberlerini serdiler.


Basın açıklamasının ardından söz alan Münevver Meçul, Meril Çiğdem Durmuş’un yakını olduğunu belirterek, “pırıl pırıl bir genci kaybettik, bu size de bana da herkese olabilecek bir olaymış, ama olmaması gerekiyordu. İnsanların vurdumduymazlığı, kanunların aymazlığı bunları bize yaşatıyor, lütfen bunlara hepimiz başkaldıralım, sesimizi duyuralım, bu kadar insan, bisiklet kullanan evlatlarımız, kardeşlerimiz canlarından olmasınlar” dedi.

Münevver Meçul'un konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz.

(Haber ve Fotoğraflar: Burçak Semerci)