İsviçre'nin başkenti Bern'de “İşkence'nin Değişen Yüzü" temalı bir sempozyum düzenleniyor.

11 Ekim 2014 günü saat 13.00'te Hotel Bern'de başlayacak etkinliğe katılım ücretsiz ve herkese açık.

Sempozyuma Türkiye, Danimarka, Avusturya ve İsvicre’den önemli konuşmacılar katılacak.

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Sonja Wanger, İsviçre’nin sol gazetelerinden WOZ’da yazıları yayınlanan bağımsız bir gazeteci.

Sempozyum’da beş dilden simultane çeviri yapılacak ve izleyicilerin kulaklık yardımıyla dinleyebilmesi sağlanacak.

Uluslararası Af örgütü (AI) ve İsviçre Demokratik Hukukçular Birliği gibi pek çok kurum ve kuruluş da sempozyumu destekliyor.

Bu yılki Hrant Dink ödülünü alan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) başkanı Şebnem Korur Fincancı da konuşmacılar arasında.

Adli Tıp Uzmanı bir hekim olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 25 yıldır Adli Tıp, 20 yıldır insan hakları ihlallerinin dökümantasyonu alanında çalışmakta. Uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'nı yürütmüş olup, halen bu kurumda profesör olarak görev yapmakta.

Ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, biri Türkiye ’den biri yurt dışından olmak üzere, iki kişi, kurum veya verilen Hrant Dink Ödülü'nü bu yıl Şebnem Korur Fincancı ve Angie Zelter kazanmıştı.

Sempozyumun konuşmacılarından biri de Türkiye İnsan Hakları Vakfı genel sekreteri Dr. Metin Bakkalcı.

Etkinliğin internetteki sayfaları şöyle:

antifolter.org

facebook.com/events

(Demokrat Haber)