Hrant Dink'in öldürülmesinin 6. yılında yine Agos önünde olunacak, ayrıca hafta boyunca çeşitli paneli film ve söyleşiler yapılacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin 6. yılında çeşitli etkinlikler yapılacak.

Ölüm yıldönümünde 19 Ocak'ta saat 13:30'da Şişli'de saat 15:00'te Agos gazetesinin önünde buluşulacak.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Hrant'ın Arkadaşları yayımladıkları bildiride şöyle diyor:

"Hrant Dink'in katledilmesinin üzerinden tam 6 yıl geçti. Bu 6 yılda katillerin eline silah veren, onları cesaretlendiren, cinayeti örgütleyen, soruşturmayı karartan devlet içindeki yapı yargı önüne çıkarılmadı, verilen sözler tutulmadı.

KARARTTILAR, ÖRGÜT 'BULAMADILAR', KORUDULAR, SAHİPLENDİLER

Tam tersine Hrant Dink'i ölüme götüren neredeyse tüm resmi görevliler, hükümet tarafından el üstünde tutuldu, terfi ettirildi. Kararttılar, çözmediler, unutturmak istediler, üstünü örttüler, örgüt 'bulamadılar', gerçek katilleri korudular, sahiplendiler. Bu, cinayete ortaklıktır. Hrant'ın gerçek katilleri yargı önüne çıkarılmalıdır. Bunun için adalet arayışımızı daha da güçlendirmeli, kararlılığımızı göstermeli, sesimizi daha da gür çıkarmalıyız. İstedikleri kadar karartsınlar, korusunlar, kollasınlar. Biz bitti demeden bu dava bitmez. Buradayız Ahparig..."

ETKİNLİKLER

12-13 Ocak'ta Cezayir Toplantı Salonu'nda "Hrant Dink Operasyonu 6. Yıl" başlıklı bir sempozyum yapılacak.

13-18 Ocak tarihleri arasında Tütün Deposu'nda Ermeni Öyküleri okuması yapılacak.

12-18 Ocak tarihleri arasında Cezayir Toplantı Salonu'nda "Adalet Arayışı 6. Yıl" başlığıyla, Nar Photos arşivlerinden Hrant Dink'in katledilmesinden bu yana süren adalet arayışının tarihinden kareler yer alacak.

13 - 19 Ocak haftası boyunca her gün Tütün Deposu'nda 10.00 - 18.00 saatleri arasında sürekli film gösterimleri gerçekleştirilecek.

14 Ocak'ta saat 20.00'de, Tütün Deposu'nda "Bir Tarihin Başlangıcı, Agos'un Kuruluşu" isimli bir söyleşi gerçekleşecek. (Bianet/Nilay Vardar)

Etkinliklerle ilgili ayrıntı bilgi için tıklayınız.